Henry Cavill ako SupermanDC Studio, Warner Bros.
StoryEditor

Henry Cavill končí ako Superman po tom, čo oznámil svoj návrat. DC mení plány a pochováva takmer všetky postavy

Miroslav Kamody15.12.2022., 11:00h

Idzem, nejdzem, idzem nejdzem... Aj tak sa dajú v krátkosti zhrnúť najnovšie správy o prepojenom filmovom vesmíre z dielne DC Comics.

Lajkuj Brainee.sk na

Fanúšikovia komiksov z dielne DC majú aktuálne poriadne zmiešané pocity. Prepojený filmový vesmír, známy aj ako DC Extended Universe (DCEU), momentálne prechádza radikálnymi zmenami, ktoré prinášajú dobré aj zlé správy.

Ako totiž informuje portál Collider, pár týždňov po tom, ako sa v potitulkovej scéne filmu Black Adam objavil Henry Cavill ako Superman s prísľubom, že Muž z ocele sa konečne vracia, prichádza správa, že nič také sa neudeje.

Nové vedenie prinieslo zemetrasenie

James Gunn, režisér všetkých troch Strážcov Galaxie či novej verzie Suicide Squad, sa stal novým kreatívnym riaditeľom celého filmového DC univerza. Táto zmena bola viac ako potrebná, keďže v ňom takmer nič poriadne nefungovalo.

image

Strážcovia Galaxie sa vracajú v traileri pre tretí film. Priprav sa na emotívnu jazdu, Baby Rocketa a kopu humoru

Po zasadnutí do kresla však Gunn spôsobil podobné zemetrasenie ako Elon Musk v Twitteri. Kameň nezostal na kameni a začalo sa prepisovať všetko, čo sme doteraz videli. Nateraz to vyzerá tak, že nás čaká výstavba úplne nového univerza.

A to sa zásadne dotklo aj Cavillovho Supermana. Gunn na svojom Twitteri oficiálne oznámil, že v DC pripravujú hneď niekoľko filmov a medzi nimi je aj jeden, ktorý sa zameria na postavu Muža z ocele. Herec sa v ňom však neobjaví.

Cavill definitívne končí

Gunn povedal, že príbeh bude sledovať skoršiu časť Supermanovho života. To bohužiaľ podľa jeho potvrdenia znamená, že postavu nebude hrať Henry Cavill.

Okrem toho povedal, že on a Peter Safran (spolupredseda a generálny riaditeľ DC Studios spolu s Jamesom Gunnom.) „mali skvelé stretnutie s Henrym a sme veľkí fanúšikovia a hovorili sme o množstve vzrušujúcich možností spolupráce v budúcnosti.”

Superman je stále tu

K celej situácii sa už stihol vyjadriť aj samotný Cavill, ktorý potvrdil, že sa ako Superman nakoniec nevráti. „Po tom, čo mi štúdio povedalo, aby som ohlásil svoj návrat v októbri, ešte pred ich (Gunn a Safran) prijatím do zamestnania, táto správa nie je najjednoduchšia, ale taký je život. Výmena stráží je niečo, čo sa deje. Rešpektujem to.”

Fanúšikom však odkázal, že „Superman je stále tu. Všetko, čo predstavuje, stále existuje a príklady, ktoré nám dáva, sú stále tu! Môj rad nosiť plášť už prešiel, ale to, čo znamená Superman, nikdy neskončí. Bola to zábavná jazda s vami všetkými, vpred a nahor.“

Henry Cavill momentálne nemá najšťastnejšie obdobie. Ešte predtým, ako sa tešil a vzápätí smútil za postavou Supermana, prišlo oznámenie, že po troch sériách končí ako Geralt v seriáli Witcher. V tejto úlohe ho nahradí Liam Hemsworth.

Kde ľudia smútia, iní vidia nádej. Keďže Cavill prišiel o dva svoje najväčšie záväzky, mnohí sú presvedčení, že už mu nič neprekáža v tom, aby sa z neho stal nový predstaviteľ Jamesa Bonda čoby agenta 007.

image

Fanúšikovia Zaklínača v šoku. Hlavný hrdina končí, jeho postavu bude hrať nový herec

Nejasná budúcnosť postáv

Nateraz nie je jasné, aký príbeh bude nový film o Supermanovi sledovať, no je vysoko pravdepodobné, že pôjde v podobných stopách ako posledný Batman. Ten sa taktiež zameral na mladšieho Bruca Wayna, ktorí ako Temný rytier ochraňoval Gotham len pár rokov a ešte stále sa učil na svojich chybách.

Týmto však otrasy v DC ani zďaleka nekončia. Stopku dostala aj tretia Wonder Woman a Aquaman skončí s druhou časťou (šušká sa, že Jason Momoa by si mohol zahrať inú komiksovú postavu - Loba). Otázna je dlho odkladaná sólovka Flasha či budúcnosť Shazama. Justice League ako ju poznáme, je ale definitívne mŕtva.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:08