Chyby vo filmochParamount Pictures, Disney,/
StoryEditor

Najväčšie filmové chyby, ktoré si si doteraz nevšimol: Forrest Gump kupujúci akcie Apple či auto v Pánovi Prsteňov

Miroslav Kamody14.10.2022., 15:00h

Tieto milované a populárne filmy, ktoré si vždy radi pustíme, niečo spája. V každom sa objavili poriadne veľké chyby!

Lajkuj Brainee.sk na

Nakrúcať film nie je rozhodne žiadna sranda. Mesiace príprav, desiatky či stovky ľudí na pľace, ktorí majú na starosti technickú stránku, herci a nakoniec aj samotný režisér, ktorý sa tento malý veľký chaos snaží premeniť na filmové dielo. Nástrahy spojené s nakrúcaním často vedú k problémom, píše portál Screen Rant.

O niektorých sa nikdy nedozvieš, iné je však vidieť priamo na plátne. Pozreli sme sa preto na najväčšie filmové chyby, ktoré zásadne narušili plynulosť deja. A musíme povedať, že sa nevyhli ani takým klasikám, ako Pulp Fiction, Forrest Gump či Star Wars. 

Pán Prsteňov: Spoločenstvo prsteňa

Trilógia Pána Prsteňov patrí bezpochyby k tomu najlepšiemu, čo kedy v rámci fantasy žánru v kinematografii vzniklo. Nakrúcanie ale rozhodne nebolo jednoduché a vyhnúť sa chybám v podstate nemožné. Vidieť to môžeš aj v scéne, kde Sam a Frodo opúšťajú Kraj.

V pozadí sa totiž pohybuje po prašnej ceste auto. Niektorí argumentujú tým, že ide o dymiaci komín, no je vidieť, že dymu sa hýbe aj samotný „komín”. To, že ide o auto, potvrdzuje aj fakt, že neskôr bola scéna upravená tak, aby v rohu nebolo nič vidieť.

Forrest Gump

Snímka, ktorá z 13-tich nominácií na Oscara premenila až šesť, sa navždy zapísala do našich sŕdc. Aj keď Forrest často nemal ani potuchy o tom, že je súčasťou svetových udalostí, zrejme vedel veci, o ktorých sa ľudia dozvedeli omnoho neskôr.

Po tom, čo investuje v roku 1975 do akcií Applu, príde mu od spoločnosti ďakovný list. Na tom by nebolo nič zlé, keby Apple nevstúpilo na burzu až koncom roka 1980. Forrest tak získal luxusný päťrošný náskok pred konkurenciou. 

Twilight sága: Nov

Filmová adaptácia knižnej série Stmievanie spôsobila svojho času medzi tínedžermi hotové šialenstvo. Po rokoch nám však zostala iba pätica zlých filmov, ku ktorým sa vracajú len skalní.

Pokračovanie s názvom Nov (New Moon) prinieslo množstvo lahôdok v podobe viditeľných káblov, mikrofónov, zmien účesov či pozadia v jednotlivých scénach. Najhoršie je na tom Jacobove tetovanie, ktoré sa v scénach hýbe hore a dole.

image

Jacobovo tetovanie

Summit Entertainment/

Pulp Fiction

Quentin Tarantino je známy nelineárnou naratívnou štruktúrou svojich filmov, no táto chyba nebola urobená zámerne. V legendárnom filme Pulp Fiction totiž môžeš vidieť, že stena za hlavnými hrdinami má v sebe guľky od streľby, ktorá však má ešte len nasledovať po tom, čo sa na nich vyrúti muž so zbraňou.

Americký ostreľovač

Tento film s Bradleym Cooperom v hlavnej úlohe by si mal určite vidieť. Snímka dokonca získala Oscara, no zároveň sa nevyhla jednej s najzbytočnejších a najsmiešnejších filmových chýb.

Pri jednej z najemotívnejších scén totiž tvorcovia použili plastovú bábiku dieťaťa, čo je v scéne aj jasne vidieť. Až neskôr vyšlo najavo, že pôvodne malo v scéne hrať skutočné dieťa, no nečakanie dostalo horúčku a štáb musel improvizovať.

Star Wars

V prvom natočenom Star Wars filme (Epizóda IV: Nová Nádej) sme mohli byť svedkami jednej z najikonickejších chýb, ktorá dodnes baví divákov a fanúšikov. Herec Laurie Goode si totiž v kostýme Stormtroopera udrie hlavu.

Dôvodom údajne malo byť to, že celý dej bojoval s podráždeným žalúdkom a viac ako na scénu sa sústredil na to, kedy bude môcť ísť opäť na záchod. Chyba sa stala taká populárna, že ju George Lucas zámerne zopakoval v Attack of the Clones.

Gladiátor

Film Gladiátor môžeme zaradiť k tomu najlepšiemu, čo kedy Ridley Scott natočil. Epický príbeh rímskeho generála Maximusa v podaní Russela Crowa dokáže spôsobiť zimomriavky aj 22 rokov po premiére. Ani ten sa však nevyhol zásadnej chybe. V jednej scéne totiž môžeš vidieť plynovú nádrž na jednom z vozov. A tú asi v roku 180 ešte nemali.

Indiana Jones: Dobyvatelia stratenej archy

Prvý film o Indiana Jonesovi má množstvo chýb, no jednou z najväčších je scéna, kde Indy spadne do jamy plnej hadov. V nej totiž vidíme, ako sa kobra kýve zo strany na stranu len pár centimetrov od tváre hlavného hrdinu.

Aby scénu mohli natočiť bezpečne, herca Harrison Forda a hada delí sklenená tabuľa. Zlé však je, že vo filme je vidieť odraz hada v skle. Neskôr však bola scéna upravená.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:38