Herečka Zendaya pózuje s cenou Emmy.Tasr/AP/Jae C. Hong
StoryEditor

VIDEO Televízne Oscary sú rozdané: Zendaya prepísala históriu, sleduj jej emotívny prejav

TASRkov13.09.2022., 10:00h

Najviac cien Emmy získali seriály Boj o moc a Ted Lasso.

Lajkuj Brainee.sk na

Dramatický seriál Boj o moc (v origináli Succession) a komediálny seriál Ted Lasso sa stali v pondelok večer v Los Angeles víťazmi 74. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy. 

Najviac sošiek získali Succession a Ted Lasso

Boj o moc streamovacej spoločnosti HBO, ktorý rozpráva príbeh bohatej a vplyvnej rodiny súperiacej o dedičstvo v podobe mediálneho impéria, bol s 25 nomináciami favoritom galavečera. Cenu za najlepší dramatický seriál si odniesol už v roku 2020.

Komediálny seriál Ted Lasso z produkcie Apple TV+ o trénerovi amerického futbalu, ktorý v Anglicku obráti naruby futbalový klub, priniesol ocenenie aj hercovi Jasonovi Sudeikisovi. V kategórii najlepšej herečky v komediálnom seriáli zvíťazila Jean Smartová za rolu v seriáli Hacks. Fotografie víťazov cien Emmy nájdeš v našej galérii.

image

Si milovník filmov rovnako ako my? Daj si pozor, môžu ťa ovplyvniť viac, ako si myslíš

„The White Lotus", ktorý je satirickým pohľadom na pokrytectvo a bohatstvo návštevníkov luxusného hotela na Havaji, zvíťazil v kategórii najlepšia miniséria.

Zendaya hviezdila

Najlepšou herečkou v hlavnej úlohe v dramatickom seriáli sa stala Zendaya za jej stvárnenie postavy Rue v tínedžerskom seriáli Euphoria z produkcie HBO. Zendaya sa v roku 2020 stala vôbec najmladšou držiteľkou Emmy v kategórii najlepšia dramatická herečka za svoj výkon v rovnakom seriáli.

Zendaya sa zapísala do histórie aj tým, že a stala sa prvou ženou tmavej pleti, ktorá vyhrala dvakrát cenu Emmy ako najlepšia herečka v dramatickom seriáli, a zároveň najmladšou ženou, ktorá vyhrala dve ceny Emmy v rovnakej kategórii. 

Pri preberaní ceny predniesla 26-ročná hviezda emotívny prejav, v ktorom sa prihovorila všetkým, ktorí v jej postave vidia seba alebo niekoho, koho milujú, v tomto prípade zotavujúcu sa dospievajúcu narkomanku.

„Mojím najväčším prianím je, aby Euphoria mohla pomôcť liečiť ľudí,“ uviedla Zendaya a dodala, že je veľmi vďačná ľuďom, ktorí sa s ňou podelili o svoje vlastné skúsenosti s bojom so závislosťou alebo pomáhajú niekomu inému, kto tým trpí, píše web Elle.

Emmy v kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli si odniesol I Čong-dže za rolu v juhokórejskom seriáli Squid Game uvádzanom na Netflixe.

Historicky sa tak stal prvým ázijským hercom, ktorý získal cenu Emmy v tejto kategórii.

Prestížne ceny Emmy, považované za „televíznych Oscarov", udeľuje americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS) od roku 1949. Galavečer z divadla Microsoft Theater v Los Angeles tento rok moderoval Kenan Thompson a v priamom prenose vysielala stanica NBC a po prvý raz streamovala platforma Peacock.

Desiatky ocenení vo vedľajších kategóriách boli rozdané už počas uplynulého víkendu. O cenách vo vyše 110 kategóriách rozhodovalo okolo 20 000 členov ATAS. 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:07