Laal Singh ChaddhaYoutube/paramount Pictures/
StoryEditor

V Bollywoode natočili remake Forresta Gumpa. Volá sa Laal Singh Chaddha, tvorcovia okopírovali úplne všetko

Miroslav Kamody04.08.2022., 12:00h

Nová adaptácia slávnej knihy a ešte slávnejšieho filmu rozpráva nielen príbeh o ceste jedného muža, ale aj o modernej Indii.

Lajkuj Brainee.sk na

Forrest Gump patrí k absolútnym filmovým klasikám. Snímka z roku 1994 získala nielen šesť Oscarov, tri Zlaté Glóbusy a cenu BAFTA, ale aj srdcia miliónov ľudí po celom svete. Tom Hanks predviedol svoj životný výkon, vďaka ktorému bude jeho odkaz nesmrteľný.

Takmer sme sa dočkali aj pokračovania (ktoré Winston Groom, autor prvej knihy, aj skutočne napísal), no tvorcovia mu povedali, že film bol finančný prepadák a oni mu tak nemuseli platiť vysoké odmeny. Narazili však na to, že Groom odmietol predať práva na pokračovanie „finančného prepadáku”.

image

Jim Carrey ako Jack Sparrow a Will Smith ako Neo z Matrixu. Títo herci dodnes ľutujú, že odmietli slávne filmové úlohy

Forrest sa vracia, no volá sa Laal Singh

Nechajme ale minulosť minulosťou. Ako informuje portál Mashable, 28 rokov od premiéry tejto nesmrteľnej filmovej klasiky, sa Forrest Gump opäť vráti do kín. Bude sa však volať Laal Singh Chaddha. Pôjde o indický remake, ktorý natočili v Hollywoode a tvorcovia si od neho sľubujú zasiahnutie širokého globálneho publika.

Ako uvádza synopsa filmu, Aamir Khan v úlohe Laala Singh Chaddhu je bollywoodskym pohľadom na film Roberta Zemeckisa „optikou modernej histórie a kultúry Indie“. V traileri môžeš vidieť okopírované scény z pôvodného filmu, ale aj zásadné zmeny v príbehu (vojnu vo Vietname nahradila indická vojna niekde v horách).

Život je ako golgappa

Milovníkov pôvodného filmu zrejme poriadne nahnevá zmena ikonickej hlášky „život je ako bonboniéra“. Hlavný hrdina v tomto filme totiž povie: „Mamička hovorievala: Život je ako golgappa. Tvoje brucho sa môže cítiť plné, ale tvoje srdce vždy túži mať viac.“

Film, ktorý produkoval Khan a režíroval Advait Chandan, distribuuje Paramount Pictures. Scenárista Atul Kulkarni údajne strávil takmer desať rokov písaním scenára a adaptáciou pôvodného filmu. Pri pohľade na trailer a okopírované scény ale netušíme, čo deväť rokov a desať mesiacov z toho času robil.

image

So svojimi postavami nezdieľajú len spoločnú tvár. Títo herci majú rovnaké problémy ako ich filmové alter egá

Snímka sa do kín vo svete dostane 11. augusta, následne bude smerovať na niektorú zo streamovacích platforiem. Pokiaľ bude film dostupný na Slovensku, určite ťa o tom budeme informovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 06:27