YouTube/Marvel Entertainment
StoryEditor

Svet komiksov: Thor sa konečne vracia. Toto všetko vieme o jeho novom bláznivom dobrodružstve

Miroslav Kamody19.04.2022., 11:00h
Thor sa ako prvý hrdina MCU dočká svojho štvrtého sólového filmu. Jedno je isté - bude to bláznivé, veľkolepé a srdcervúce.
Lajkuj Brainee.sk na

Komiksoví fanúšikovia momentálne prežívajú skvelé časy. Nielenže vrcholí hype okolo blížiacej sa premiéry (5. máj) pokračovania Doctora Strangea, no konečne sme sa dočkali aj prvých záberov pre štvrtého Thora, ktorý dostal podtitul Love and Thunder (láska a hrom).

V nich môžeme vidieť, že Thor sa rozhodol vzdať svojej úlohy boha hromu, takže vo filme bude hľadať nový zmysel života. Nechýbajú dokonca ani zábery vracania sa do formy po udalostiach Avengers: Endgame či súčasnosť Asgardu, ktorému vládne Valkýra (Tessa Thompson).

Tá je prvou hlavnejšou LGBT postavou v rámci Marvel Cinematic Universe. Vyzerá to však tak, že výmena bojového brnenia za oblek a byrokraciu nie je úplne to, čo si od titulu kráľovnej Asgardu predstavovala. 

Návrat obľúbených postáv

Je zrejmé, že minimálne v úvode filmu bude Thor cestoval so Strážcami Galaxie, no potom sa ich cesty pravdepodobne rozídu. Hlavným záporákom snímky je Gorr the God Butcher v podaní Christiana Balea a dočkáme sa aj návratu Jane Foster (Natalie Portman), ktorá podľa synopse „nevysvetliteľne ovláda magické kladivo Mjolnir.”

Thor YouTube/Marvel Entertainment

​Práve záporák Gorr a jeho túžba vyhubiť všetkých bohov vo vesmíre vytrhne Thora z predstavy pokojného dôchodku. Pred ním bude stáť nové bláznivé dobrodružstvo, pri ktorom sa bude musieť spojiť nielen so svojimi starými známymi.

Navštívi aj marvelovskú verziu Olympu na čele so Zeusom (v traileri môžeš vidieť, ako drží svoj blesk) v podaní Russella Crowa. Bude zaujímavé sledovať, ako si grécky boh blesku a hromu bude rozumieť so svojou verziou zo severskej mytológie. Jedno je však isté - MCU Zeus miluje zlato a Olymp vyzerá ako príliš dokonalé miesto na to, aby prežilo Gorrov hnev.

Nájsť samého seba

Hľadanie nového zmysla života bude zrejme základným pilierom celého filmu. Aj trailer ukazuje, že boj s Thanosom zmenil Thora na nepoznanie. V jednej scéne dokonca zahrabe svoju sekeru Stormbreaker a následne sa snaží urobiť dojem na Star Lorda a ostatných Strážcov Galaxie. 

Je jasné, že Taika Waititi, režisér a predstaviteľ Korga v jednom, ani zďaleka neodkryl všetky karty, ktoré si pre nás nachystal. Vo viacerých uniknutých propagačných materiáloch sa napríklad pozornosť sústredila aj na lietajúce kozy, ktoré nesú „pirátsku” loď.

Thor Disney/Marvel Studios

​Vo svojej podstate veľa nevieme ani o samotnom deji či Gorrových pohnútkach (tie však znalci komiksov poznajú, no keďže by mohlo ísť o zásadný spoiler, radšej ho vynecháme). Otázne je aj to, či Strážcovia Galaxie už stihli nájsť Gamoru alebo či sa objaví aj Loki, ktorý síce (ne)zomrel, no momentálne rieši omnoho väčší problém než rodinné stretnutie.

Odpovede na tieto otázky dostaneme už 7. júla, kedy si štvrtý Thor odbije premiéru aj v našich kinách. Bude to v čase, kedy pomaly začne opadávať ošiaľ okolo pokračovania Doctora Strangea a bude zaujímavé sledovať, či problémy s multiverzom zasiahnu aj vesmírnu časť MCU. Kto vie, možno budú práve tie zodpovedné za to, že Jane Fosterová sa stane novým Thorom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 23:46