MGM Studios
StoryEditor

Sex, obeta, kritika i chvála Lady Gaga. Toto všetko potrebuješ vedieť o novinke House of Gucci

Miroslav Kamody18.11.2021., 15:00h
Nový film vzbudzuje vášne už pred svojou premiérou. Toto o ňom musíš vedieť!
Lajkuj Brainee.sk na

Už o pár dní dorazí do slovenských kín očakávaný film legendárneho režiséra Ridleyho Scotta (Alien, Gladiátor, Blade Runner), ktorý sa zameria na šokujúci skutočný príbeh impéria talianskeho módneho domu. Tri desaťročia rodinnej histórie, v ktorej nechýbajú láska, zrada, dekadencia, pomsta ani vražda, skladajú dokopy mozaiku toho, čo všetko so sebou nesie slávna značka Gucci.

Okrem hviezdneho režiséra láka na snímku aj herecké osadenstvo, na ktorého čele stojí Lady Gaga. Tú už stihli v zahraničí vychváliť do nebies, ale aj zmiesť pod čiernu zem. O čom teda film House of Gucci je, prečo hlavnú herečku mnohí kritizujú a ktorá známa dvojica musela spoločne nakrútiť scénu plnú divokého sexu? Dočítaš sa to v nasledujúcich riadkoch. 

Vražda, ktorá zmenila svet

V miestnosti mohlo byť sto ľudí, no iba jedna z nich plánovala vraždu bývalého šéfa jedného z najslávnejších módnych domov Maurizia Gucciho. Tou osobou bola jeho manželka Patrizia Reggiani, ktorú si v novom filme pod taktovkou režiséra Ridleyho Scotta zahrala speváčka a príležitostná herečka Lady Gaga.

Lady Gaga vo filme House of Gucci MGM Studios

​Maurizia si vo filme zahrá Adam Driver a okrem neho vo filme uvidíme aj hercov, ako Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino či Jared Leto. Práve posledný spomínaný sa postaral o poriadny šok, keď sa pre potreby filmu zmenil úplne na nepoznanie. Herec Al Pacino ho dokonca na pľace absolútne nespoznal.

Milovaná i kritizovaná

Najviac pozornosti sa však venovalo práve speváčke Lady Gaga. Kvôli postave Patrizie Reggiani musela zásadne pribrať, prijímala preto väčšie množstvo sacharidov. Tlačila preto do seba hlavne cestoviny a chlieb „Aby som sa do roly vžila čo najviac, musela som si okamžite zafarbiť vlasy a začať žiť ako ona. Na čo som sa pozrela, čohokoľvek som sa dotkla, videla som iba peniaze,“ prezradila speváčka.

„Na filme som robila tri roky. Budem úprimná - rok a pol som žila ako Reggiani, z toho deväť mesiacov som hovorila prízvukom, dokonca aj mimo kamery,“ hovorila v inom rozhovore. Za túto tvrdú a poctivú prípravu zožala slová chvály, no zároveň aj kritiky. 

„Je mi zle, keď to hovorím, ale jej prízvuk nie je presne taliansky, znie to skôr rusky,“ povedala jej trénerka dialektu Francesca De Martini pre Daily Beast„Všimla som si, keď som bola na natáčaní, pretože som mala slúchadlá v ušiach so Salmou Hayek a počula som, čo hovorí, aby som jej mohla pomôcť dať to do poriadku,“ dodala. Aj preto môžeš už v traileri vidieť, že akcent herečky sa v niektorých scénach odlišuje.

Živočíšny sex na pľace

O poriadny rozruch sa na premiére postaral Adam Driver, ktorý prezradil, že pri nakrúcaní sexuálnej scény s Lady Gaga v úvode filmu v sebe obaja objavili vnútorné zviera. Príprava na natáčanie scény bola vraj štandardná: „Zablokovali sme to ako každý boj alebo akúkoľvek scénu, potom sme na to išli možno raz alebo dvakrát a bolo to!“ povedal.

Uškrnul sa, keď sa ho opýtali, ako sa dostali ku konkrétnym zvieracím zvukom, ktoré prerušujú sekvenciu. „Takpovediac sme to cítili! Všetko, čo hovorím, znie ako dvojzmysel, ale dali sme to!“ povedal so smiechom 37-ročný kandidát na Oscara. „Poviem tiež, že v tom momente sme natáčali mesiac, takže sme sa cítili veľmi pohodlne,“ dodal.

MGM Studios

​A výsledok? Podobne divoký ako samotný príbeh. Po zrušení embarga totiž sociálne siete zaplavili názory kritikov, ktoré sa azda viac od seba ani nemôžu líšiť. „House Of Gucci má jasnú atmosféru Krstného otca, bohatý na rodinnú zradu, transformačné vystúpenia, veľa bodavých nožov a rozhodne je to vážnejšie, než sa zdá, kamoši,“ napísal kritik Erik Davis. „Lady Gaga je neuveriteľná, rovnako ako Jared Leto, a príbeh je divoký! Pozornosť venovaná detailom je bezchybná.”

Iný názor však mal napríklad zakladateľ We Live Entertainment Scott Menzel: „House of Gucci je nafúknutý a nerovnomerný neporiadok, ktorý pôsobí ako dva rôzne filmy v jednom. Každý jeden člen hereckého obsadenia pôsobí, akoby bol v inom filme, okrem Al Pacina, ktorý, ako sa zdá, pochopil zadanie a slúži ako MVP filmu.“

MGM Studios

Režisér musí zabodovať

O scenár sa postarala dvojica v zložení Becky Johnston a Roberto Bentivegna. Pokiaľ sa ti nechce čakať na premiéru filmu do 25. novembra, tvorcovia vychádzali z knihy The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed od Sary Gay Forden.

Zostáva nám už len dúfať, že druhý tohtoročný film režiséra Ridleyho Scotta bude úspešnejší ako prvý. 14. októbra sa do našich kín dostala snímka The Last Duel, ktorá však nedokázala zaujať širšie publikum. Jeho rozpočet bol 100 miliónov, v kinách po svete však zarobila iba smiešnych 26 miliónov. A to je žalostne málo. Zaujímavosťou je, že aj tu sa predstavil herec Adam Driver, ktorý si slávneho režiséra musel rozhodne získať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 15:30