20th Century Studios
StoryEditor

Prežiť môže iba jeden. Sleduj hercami nabitý trailer pre nový historický film Ridleyho Scotta

Miroslav Kamody21.07.2021., 13:00h
Historická dráma nám ukáže pozadie posledného francúzskeho sankčného súboja, ktorý môže prežiť iba jeden. Proti sebe sa však postavia dvaja muži, ktorí si predtým boli ako bratia.
Lajkuj Brainee.sk na

Aj keď má režisérska legenda Ridley Scott už 83 rokov, nijako nezaháľa a vo veľkom pripravuje svoje nové filmy. Naposledy sme sa od neho v roku 2017 dočkali nie príliš kladne prijatého pokračovania série Alien s podtitulom Covenant.

Tentokrát sa však vracia do žánru historických filmov, ktoré sa postarali o jeho najväčšiu slávu (Gladiátor, Kráľovstvo nebeské). Nová snímka nesie názov The Last Duel a podarilo sa mu do nej natlačiť najväčšie herecké mená tejto generácie. 

Spomeňme hlavne Jodie Comer, Adama Drivera, Matta Damona či Bena Afflecka. A o čom film bude? Dej nás zavedie do Francúzska uprostred storočnej vojny, kde prevláda všadeprítomná dominancia mužov. Ide o skutočný príbeh súboja rytiera Jeana de Carrougesa a zemana Jacquesa Le Grisa.

20th Century Studios

Obaja sú dobrými priateľmi, no všetko sa zmení v momente, kedy Le Gris napadne de Carrougesovu ženu, ktorá odmietne mlčať a postaví sa voči násilníkovi. Z priateľov sa stávajú súperi, ktorí sa stretnú v poslednom sankčnom súboji. Z bojiska môže živý odísť iba jeden z nich.

Prvý trailer prináša mnoho efektných záberov a otvára hlavnú zápletku, no nechýbajú ani prepracované historické reálie stredovekého Francúzska, v ktorom bujnel boj o moc. Slovenská premiéra je naplánovaná na 14. októbra tohto roku. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 17:59