Disney/Marvel Entertainment
StoryEditor

Svet komiksov: Eternals dorazia do kín už o pár dní. Kto sú a čo všetko o nich potrebuješ vedieť?

Miroslav Kamody01.11.2021., 14:00h
Najnovšia komiksovka z dielne Marvelu už o pár dní ovládne aj slovenské kiná. Na čo sa môžeš tešiť?
Lajkuj Brainee.sk na

Ešte stále môžeš do kina zájsť na Shang-Chiho či Venoma, no už o pár dní dorazí ďalší komiksový film z dielne Marvelu. Tímovka Eternals však sľubuje úplne iný zážitok, ktorý však asi nesadne každému. Dôkazom toho sú aj hodnotenia na stránke Rotten Tomatoes, ktoré zo snímky urobili najhoršie hodnotený projekt celého Marvel Cinematic Universe.

Ak sme sa ale niečo naučili, tak je to fakt, že „rotteny” netreba brať príliš vážne a je dobré radšej sa presvedčiť o kvalitách filmu na vlastné oči v kinách. Ešte pred tým, než si kúpiš lístky, si prečítaj nasledujúce riadky, ktoré ti stručne vysvetlia, kto sú mocní Eternals, o čom projekt bude a prečo vlastne doteraz nezasiahli do diania v MCU.

Mocní, no rozdelení

Marvel sa rozhodol dať šancu ďalšiemu pomerne neznámemu tímu hrdinov, čo sa štúdiu už raz vyplatilo pri Strážcoch galaxie. Eternals prišli na Zem pred tisíckami rokov a postupne pomáhali ľudskej civilizácii dostať sa na dnešnú úroveň. Vytvorili ich takzvaní Celestials, mocná a gigantická rasa, ktorá sa priamo podieľa na tvorbe vesmíru.

V podstate sme sa s nimi už stretli v Strážcoch Galaxie - keď hrdinovia cestujú na miesto známe ako Knowhere, ide v podstate o hlavu mŕtveho Celestiala. Okrem Eternals vytvorili aj Deviants, geneticky nestabilnú, no inteligentnú rasu, ktorá narobí Eternals nemalé problémy. 

Vo filme uvidíme desať hrdinov tejto rasy. Z komiksov vieme, že každý z nich by mal okrem supersily ovládať teleportáciu, telepatiu, telekinézu, manipuláciu s hmotou, levitáciou, vytváranie ilúzií a schopnosťou vystreľovať kozmické lúče z očí a rúk.

​Je takmer nemožné ich zabiť, pretože majú úplnú mentálnu kontrolu nad svojimi molekulami a podľa vlastného uváženia sa obnovujú, keď sú ich telá zničené. Eternals sú tiež schopní nasmerovať svoju kozmickú energiu na zlepšenie určitých schopností.

To je dôvod, prečo majú niektorí z nich svoje vlastné jedinečné schopnosti a prečo sú niektorí silnejší v špecifických oblastiach ako ich kolegovia. Vo filme sa však bude zrejme pracovať s tým, že každý jeden bude mať svoju konkrétnu superschopnosť a tie spoločné pôjdu do úzadia, aby mohli vyniknúť jednotlivé charaktery.

Prečo sa doteraz v MCU skrývali?

Možno sa sám seba pýtaš, že ak Eternals tisíce rokov ochraňovali našu Zem, ako je možné, že nezasiahli proti Lokimu v New Yorku či samotnému Thanosovi, ktorý vyhubil polovicu vesmíru? Nuž, nemohli. Kvôli rozhodnutiu Celestials môžu zasiahnuť jedine proti Deviants.

Disney/Marvel Entertainment

​Práve takto vysvetlil Marvel ich absenciu v minulosti. Druhé lusknutie Infinity Gauntlet s kameňmi nekonečna prinieslo návrat polovice vesmíru, no spôsobilo aj gigantické množstvo problémov na čele s návratom Deviants. Eternals, dovtedy roztrúsení po celom svete, sa preto musia spojiť a bojovať proti nim. 

Na základe trailerov vieme, že snímka sa odohráva po udalostiach Avengers: Endgame. Dokonca je pravdepodobné, že až po seriáli The Falcon and the Winter Soldier, keďže Captaina Americu v ukážkach oslovujú už len ako Kapitána Rogersa. Dej sa teda bude odohrávať približne v roku 2024.

Nabité osadenstvo

Sledovať však budeme rôzne časové roviny a vydáme sa až takmer 7-tisíc rokov dozadu. Tvorcovia tak budú chcieť docieliť, aby si diváci čo uvedomili význam Eternals naprieč dejinami. Film však okrem iného bude klásť dôraz na charaktery postáv, v centre diania bude zrejme aj milostný trojuholník a je isté, že sa objaví minimálne jeden gigantický člen Celestials.

Film režírovala oscarová režisérka Chloé Zhao (Nomadland) a objaví sa v ňom Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Ikaris), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh), Kumail Nanjiani (Kingo), Gemma Chan (Sersi), Barry Keoghan (Druig) a Kit Harington ako Black Knight (nejde o člena Eternals, ale iného komiksového hrdinu). 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:29