HBO Max v decembri.Hbo/
StoryEditor

Draco Malfoy v romantickej snímke a dokumenty, od ktorých sa nebudeš vedieť odlepiť. Toto všetko si pre teba v decembri pripravilo HBO

Michal Čiernik05.12.2023., 12:00h

Svoj vianočný watchlist si so službou HBO Max môžeš naplánovať už od 1. decembra. Platforma klasicky sprístupnila celú radu filmových trhákov, s ktorými prežiješ nádherné vianočné sviatky.

Lajkuj Brainee.sk na

Pre zamilované páry pribudnú k romantickým filmom klasiky ako The Lovers z roku 2017. Pre milovníkov dobovej romantiky si HBO pripravilo filmy ako Anna and the King s Tomom Feltonom a Jodie Fosterovou či Love in the Time of Cholera, za ktorý bola brazílska herečka Fernanda Montenegro nominovaná na Oscara.

image

Daniel Radcliffe točí dokument so svojím kaskadérskym dvojníkom. Ten ochrnul, keď ho zastupoval pri jednej zo scén v Harry Potterovi

Z Vianočných filmov odporúčame krásny príbeh s Jamseom Cromwellom z roku 2022 Prancer: A Christmas Tale. Príbeh inšpirovaný pôvodným filmom z roku 1989 sa točí okolo desaťročnej Glorii a jej nedávno ovdoveného dedka Buda, ktorí sa počas vianočných sviatkov spriatelia s tajomným sobom. Bud nadobudne presvedčenie, že Prancer môže byť v skutočnosti čarovný, no Gloria sa obáva, že ho jeho teória pošle rovno do domova dôchodcov.

Pre milovníkov klasiky si streamovacia platforma pripravila celú sériu pôvodných filmov o ružovom panterovi a filmy o nesmrteľnom agentovi 007 ako Goldfinger, License to Kill či Skyfall. Fanúšikov hororu zase poteší pridanie prvých piatich filmov zo série Paranormal Activity.

The Giver (15. december)

Sci-fi z roku 2014 nám prerozpráva príbeh Jonasa, ktorý vyrastá v idylickom svete, kde existuje len šťastie. Ľudia nepoznajú utrpenie, vojny, násilie, strach ani bolesť. Základom sveta je jednotvárnosť: rovnaké domy, rovnaké oblečenie, rovnaké rodiny. Na okraji spoločenstva však žije jediný držiteľ a strážca všetkých pravdivých spomienok ľudstva – Darca.

Prostredníctvom neho Jonas získava to, čo nikto iný nesmie vedieť – pravdu o skutočnom živote a skúsenosti predchádzajúcich generácií. Postupne objavuje najtemnejšie stránky utopického sveta. Zisťuje, že ich svet je podvod, denne zaplatený smrťou nepohodlných ľudí, v prospech riadenej existencie.

Leo Reich: Literally Who Cares?! (16.december)

Na sviatky sa naladíš s komediálnym špeciálom od komika a spisovateľa Lea Reicha. Leo Reich: Literally Who Cares?!spája piesne, anekdoty a trefné vtipy v statočnom pokuse zvýšiť povedomie o dôležitých spoločenských a politických témach nevynímajúcLGBTI+ komunitu.

Scooby-Doo! and Krypto, Too! (25. december)

V poradí už 38 animovaný film o nestarnúcom psovi Scoobym priletí pod tvoj vianočný stromček aj tentokrát aj so svojím superspoločníkom Krytpom. V novom filme sa spolu so známou partiou pokúsia poraziť a odhaliť tajomných fantómov. Ideálny relax pri užívaní si vianočných darčekov.

Dokumenty na HBO Max

HBO si pripravilo v poslednom mesiaci roku aj množstvo dokumentov, ktoré ťa poučia o zaujímavých ale aj hrôzostrašných udalostiach vo svete. Jedným takým je napríklad dokumentárny seriál Murder In Boston: Roots, Rampage & Reckoning, ktorý je dostupný od 4.decembra. Séria skúma vraždu Carol Stuartovej z roku 1989 a následné vyšetrovanie, ktoré podnietilo rasové napätie a cielenie vyvolalo mediálnu búrku.

5. decembra má premiéru ďalší kriminálny dokument Great Photo, Lovely Life. V ňom sa fotoreportérka Amanda Mustard vracia domov do Pensylvánie, aby vyšetrila zločiny sexuálneho zneužívania spáchané jej starým otcom. Vizuálna smršť spomienok z archívu jej rodiny odhaľuje svet tajomstiev prostredníctvom rozhovorov, fotografií a domácich filmov. 

Do tretice však spomenieme o niečo krajší dokument. 12. decembra bude mať premiéru Trees and Other Entanglements, ktorý sa zameriava na spletité vzťahy ľudí a stromov, ktoré sú stredobodom tohto filmu.

 Režisérka a fotoreportérka Irene Taylorová sa v tomto diele snaží vyzvať na ochranu prírody v čase, keď opätovné emocionálne spojenie s naším prostredím nebolo asi nikdy také naliehavé.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 20:53