Slováci po finálovom turnaji Red Bull Campus Clutch cítia sklamanie.Red Bull Content Pool/baris Acarli/
StoryEditor

Slováci po finálovom turnaji Red Bull Campus Clutch cítia sklamanie. Po podarenej skupine končia už v osemfinále

Michal Čiernik23.11.2023., 17:00h

Víťazný tím Gumkáčov zo slovenského finále Red Bull Campus Clutch chcel v Istanbule získať medailu. Po perfektne odohranej skupine k tomu mali dobre vykročené.

Lajkuj Brainee.sk na

V istanbulskej Volkswagen Aréne momentálne prebiehajú štvrťfinálové zápasy v rámci Svetového Finále Red Bull Campus Clutch v hre Valorant. Slovenský tím sa ich žiaľ nezúčastní.

image

Sama a Martina hranie Valorantu dostalo na finále do Brazílie. Je to o tréningu, Valorant spája to najlepšie z FPS hier

Napriek perfektne zvládnutej skupine E, v ktorej postupne porazili všetkých svojich súperov, nemecký tím BubatzBuben, favoritov z Južnej Afriky Socks Up a aj japonský tím GYUDON EATING, vypadli v osemfinále s Francúzskom. „Vyhrali sme všetky tri hry. Prvé bolo Nemecko, to bola ťažšia hra, druhá bola Afrika, nad ktorou sme v pohode vyhrali. Vedeli sme, že to bude najťažšia hra a tak to aj bolo. Aj tú sme nakoniec zvládli a vyhrali,” opisuje svoje pocity po prvom hracom dni tréner tímu Martin Brečka.

Chceli ísť na medaily

V prvom vyraďovacom kole dostali Gumkáči francúzsky tím Valiant PBL, ktorí vo svojej skupine utŕžili jednu prehru. „Sme sklamaní, verili sme, že tentokrát sa dostaneme na stupeň víťazov, Francúzi nás ale porazili,“ prezradil smutný Martin Brečka.

image

Víťazní tím Gumkáčov zo Slovenského finále Red Bull Campus Clutch chcel v Istanbule získať medailu.

Michal Čiernik/

Po prvej prehranej hre sa naši reprezentanti vzchopili, druhú hru vyhrali a v rozhodujúcej tretej dokonca vyhrávali 3:0 a 7:5. Následne však francúzsky tím vyhral osem kôl v rade a Gumkáčov vyradil z turnaja. „Prehrali sme veľa kôl, ktoré sme nemuseli,“ priznal Brečka po zápase.

O 20-tisíc eur a nehynúcu slávu si teda Slováci nezahrajú. Hanbu však určite nespravili, keď narozdiel od minulého roka postúpili z skupiny. Väčšiu radosť ale určite prežívajú naši západný susedia. Českí tím Narodni garda totiž postúpil už do semifinále, kde si zmerajú sily s indonézskym tímom Garuda.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 08:38