Red Bull campus clatchMichal Čiernik/
StoryEditor

Poznáme víťazov slovenského Red Bull Campus Clutch. Súperom nedali šancu, v Turecku zabojujú o 20-tisíc

Michal Čiernik05.11.2023., 16:00h

Finále študentského e-športového turnaja v populárnej hre Valorant je za nami. V Trnave medzi sebou súperili štyri najlepšie študentské slovenské tímy a my sme boli pri tom.

Lajkuj Brainee.sk na

V sobotu sa na akademickej pôde FMK UCM v Trnave zišli tí najlepší hráči Valorantu, akých naša študentská obec má. Do národnej kvalifikácie tejto populárnej  free-to-play multiplayerová strieľačky z pohľadu prvej osoby sa zapojilo 20 tímov. Do sobotňajšieho finále sa však prebojovali len štyri najlepšie.

Nováčikovia aj skúsení hráči

Do semifinále sa prebojovali nové tváre, ale ja ostrieľaní harcovníci a minuloroční finalisti. Z nováčikov sa chceli určite ukázať na domácej pôde hráči z UCM TEDI Bears foxtrot.

Šikovní študenti z FMK boli prekvapivo najlepší v druhej kvalifikácii, v ktorej dokonca porazili aj minuloročných finalistov z tímu ESTUBA. Za dobre známe počítače v novom e-šprtovom stredisku Red Bull Gaming Hub sa posadili v zložení: 10Kdpi, Arkaham, Aqwaar, Atoska, Antiqee. Vo svojom semifinálovom zápase však nestačili na tým Nonsense, keď im podľahli 13:4 a na vyrovnanej druhej mape, ktorú paradoxne vyberal súper,  9:13. „Čakal som, že to bude hrošie ale celkom dobre sme hrali,“ prezradil tesne po zápase člen porazeného tímu. 

Hneď v prvom semifinále sa proti sebe postavili minuloroční finalisti. Tím Gumkáčov, ktorý bol zložený z hráčov minuloročného víťazného tímu, si zmeral sily so zohraným tímom ESTUBA. 

V tíme Gumkáčov bola hneď trojica hráčov, ktorá nás minulý rok reprezentovala medzinárodnom turnaji v Brazílii. Konkrétne LaggS z VUT FIT v Brne, destiny zo Žilinskej univerzity a WicketFruit z trnavskej UCM. 

image

Chceš si zahrať populárnu hru Valorant ale nevieš si vybrať na začiatok agenta? Tento kvíz ti pomôže, OTESTUJ SA

Proti nim sa postavili hráči zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a o finále znovu zabojuje hneď tá istá štvorica hráčov z minulého roka. Favorizovaní Gumkáči však nedali svojim súperom šancu a prvú mapu vyhrali ako brániaci sa tím 13:3 a rovnakým skóre aj v úlohe útočiaceho tímu. „Na turnaj sme sa pripravovali mesiac a pol, ale dnes to podľa sme skôr zlyhali po tej mentálnej stránke ako po technickej,“ prezradil smutný tréner bratislavského tímu. 

image

Sama a Martina hranie Valorantu dostalo na finále do Brazílie. Je to o tréningu, Valorant spája to najlepšie z FPS hier

Bývalí víťazi proti sebe

Vo finálovom zápase sa proti sebe teda postavili Gumkáči proti tímu Nonsense. Zápas plný emócii podporil ešte fakt, že proti sebe hrali bývalí spoluhráči. Konkrétne AyxeN v tíme Nonsense, proti už spomínanej trojici Gumkáčov, ktorí na minuloročnom záverečnom turnaji v Južnej Amerike spolu obliekali rovnaké farby tímu Akatsuki. 

Favorit bol jasný, no prvá mapa Haven tomu úplne nenasvedčovala a v istom momente hráči týmu Nonsense vyhrávali už 9:3. Od tohto momentu však epicky prebrali oťaže zápasu súperi a v dramatickom závere dokázali skóre otočiť na 10:13.

Druhá mapa Bind, na ktorej bol tím Nonsens útočiaci, už taká vyrovnaná nebola a Gumkáči potvrdili úlohu favoritov. Po jednoznačnej výhre 13:1 si zaslúžene vybojovali miestenku do Istanbulu, kde nás budú reprezentovať na finálovom turnaji Red Bull Campus Clutch, kde zabojujú o 20-tisíc eur. „Po tej prvej mape sme sa už nevedeli chytiť, prehrali se to v hlave,“ prezradil so sileným úsmevom po prehratom finále  AyxeN. Tréner víťazného tímu víťazstvo očakával, no súper ho na prvej mape prekvapil. „S víťazstvom sme rátali. Nečakali sme však taký zvrat v prvej mape, kde sme prehrávali už 9:3, sme však radi, že sme to otočili,“ podelil sa o svoje dojmy po úspechu tréner Gumkáčov.

Tí sa budú v Turecku snažiť podať lepší výkon ako minulý rok v Brazílii, kedy sa im v skupine podaril vyhrať iba jeden zápas. „Jednoznačne sa budeme snažiť postúpiť do playoff a zabojovať o pódium, ideálne samozrejme vyhrať“ naznačil plány do Istanbulu víťazný kapitán.

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 09:57