Slovenský tím Gumkáči na svetovom finále Red Bull Campus ClutchRed Bull Content Pool/Nuri Yilmazer
StoryEditor

Slováci na svetovom finále Red Bull Campus Clutch jasne dominujú. V hre Valorant ovládli skupinu bez jedinej porážky

Miroslav Kamody22.11.2023., 15:30h

Zo svetového finále Red Bull Campus Clutch z Istanbulu prichádzajú skvelé správy. Slovenský tím ani raz nezaváhal a hladko ovládol celú základnú skupinu.

Lajkuj Brainee.sk na

V Istanbule, konkrétne vo Volkswagen Aréne, momentálne prebieha Svetové LAN Finále Red Bull Campus Clutch v hre Valorant. Naň sa prebojovali tí najlepší z najlepších z krajín po celom svete vrátane Slovenska. Tím s názvom Gumkáči sa naň prebojoval po národnom finále študentského e-športového turnaja.

Do národnej kvalifikácie tejto populárnej free-to-play multiplayerovej strieľačky z pohľadu prvej osoby sa zapojilo 20 tímov. Do finále na akademickej pôde FMK UCM v Trnave sa však prebojovali len štyri najlepšie študentské slovenské tímy a my sme boli pri tom. Viac sa o udalosti dozvieš v našom súhrnnom článku.

image

Poznáme víťazov slovenského Red Bull Campus Clutch. Súperom nedali šancu, v Turecku zabojujú o 20-tisíc

Víťazi základnej skupiny

Gumkáči jasne dominovali nielen v národnom finále, ale zatiaľ aj na tom svetovom. V Istanbule nastúpili v rámci skupiny E proti Nemecku (tím BubatzBuben), Juhoafrickej republike (tím Socks Up) a Japonsku (tím GYUDON EATING). Všetky zápasy sa im podarilo vyhrať a postúpiť tak medzi 16 najlepších tímov.

„Máme za sebou prvý deň. Vyhrali sme všetky tri hry. Prvé bolo Nemecko, to bola ťažšia hra, druhá bola Afrika, nad ktorou sme v pohode vyhrali. Vedeli sme, že to bude najťažšia hra a tak to aj bolo. Aj tú sme nakoniec zvládli a vyhrali,” opisuje svoje pocity tréner tímu Martin Brečka.

Sme v lepšom zložení ako naposledy

Ten sa aj minulý rok zúčastnil svetového finále za slovenský tím ako aktívny hráč. Podľa jeho slov im v zápasoch pomohlo aj to, že sa hralo na pre nich silnej mape.

A ako si zatiaľ tím užíva atmosféru celosvetového finále? „Je to tu super. Ako vždy to tu Red Bull zase spravil parádne.” Minulý rok sa tímu, ktorého bol súčasťou, podarilo vyhrať len jeden zápas. Tentokrát hneď ovládli celú skupinu. „Rozdiel je v tom, že aj hráči sú oveľa lepší, nie oveľa, ale v lepšom zložení. A aj sme chytili lepšiu skupinu,” opisuje Martin.

image

Slovenský tím Gumkáči na svetovom finále Red Bull Campus Clutch

Red Bull

Boj o desiatky tisíc eur

Ten netají ani ambície dotiahnuť do na turnaji čo najďalej. „Dotiahnuť to chceme určite do finále,” dodáva na záver. Tím v zložení hráčov s prezývkami LaggS_, FejkixGod, ayyzicle, WicketFruit a DextSK už zajtra zabojuje medzi top 16 tímami o miestenku do štvrťfinále.

Semifinále, rovnako tak aj samotné finále, sa bude hrať 24. novembra. Tímy okrem prestíže a titulu bojujú aj o finančnú výhru vo výške 20-tisíc eur.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 21:29