Séria Call of Duty našla nové dno.Twitter/IGN
StoryEditor

Herná séria Call of Duty našla nové dno. Tohtoročný diel má najhoršie hodnotenia v celej histórii značky

Honza SrpiDnes.cz18.11.2023., 15:00h

Čerstvo vydané Cal of Duty: Modern Warfare III zažíva najhoršie prijatie od hráčov vo viac ako dvadsaťročnej histórii značky.

Lajkuj Brainee.sk na

Séria Call of Duty je už dlho braná ako štandard herného mainstreamu. Už skoro dvadsať rokov je u hráčov pálčivou témou v diskusiách. V skutočnosti si ju kvôli jej obrovským produkčným hodnotám z času na čas zahrá rád takmer každý, ide totiž o akýsi ekvivalent hollywoodskych akčných blockbusterov, píše Honza Srp z portálu iDnes.

image

Poznáme víťazov slovenského Red Bull Campus Clutch. Súperom nedali šancu, v Turecku zabojujú o 20-tisíc

Podľa pôvodných informácií nemalo tohtoročné Call of Duty vôbec vyjsť, na jeho prípravu vraj nebol dostatok času. Nakoniec sa však vydavateľstvo Activision Blizzard rozhodlo, že pred plánovanou akvizíciou Microsoftom svoju kľúčovú značku ešte naposledy poriadne vyžmýkajú a namiesto plánovaného DLC z Modern Warfare III urobili regulárny „veľký“ diel, predávaný za plnú cenu.

Odfláknutá hra 

Zodpovední manažéri tak možno splnili podmienky na vyplatenie odmien, zároveň tým však značne podkopali dôveru hráčov, ktorí totiž dostali na prvý pohľad podradný titul. Príbehová kampaň pôsobí vyložene odfláknuto, multiplayerová časť síce zabaví, oproti minulému roku však prináša len minimum zmien. Mizériu podčiarkuje príšerná inštalácia, ktorá si z HDD odhryzne viac ako 200 gigabytov.

Hráči sa hnevajú na štúdio Sledgehammer Games, to je v tom však zrejme nevinne. Na verejnosť sa dostávajú informácie o tom, že na vývoj mali iba 18 mesiacov, teda len polovicu štandardného času na vývoj predchádzajúcich dielov.

Najnižšie hodnotenie v histórii

Nech už za to však môže ktokoľvek, reakcie sú jednoznačné. Hra má od kritikov na Metacriticu pridelené skóre 50 bodov zo sto, čo je najmenej v histórii série.  Prepadli sa aj predaje. Kvôli spoločnej integrácii s free 2 play odbočkou Warzone je ťažké merať počet hráčov na Steame, v porovnaní s minulým rokom však došlo v tomto ohľade k významnému prepadu. 

image

Kto tento rok získa herného Oscara? Pozri si šesticu nominovaných, ktorým kraľuje Baldur‘s Gate 3 aj pokračovanie Spider-Mana

Podľa analytickej spoločnosti GFK sa v Británii prepadol predaj krabicových verzií o štvrtinu. Nezostáva než dúfať, že si Microsoft nabudúce kvalitu postráži lepšie, ďalší podobný problém totiž hráči nemusia prehryznúť.

ANKETA
Čo hovoríš na najnovší diel hernej série?

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého spadá aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 00:43