Remake kultového Gothicu dostal novú ukážku.Thq Nordic/
StoryEditor

Remake kultového Gothicu v novom traileri. Legendárnu hru si užiješ v novom vizuále

Ondřej Martinů15.08.2023., 12:00h

Moderná verzia klasického RPG Gothic pokračuje v predstavovaní jeho herného sveta v novom kabáte. Autori teraz ukázali detailnú podobu Starého tábora a zároveň taktiež ponúkli klasickú verziu hry na Nintendo Switch.

Lajkuj Brainee.sk na

Gothic z roku 2001 od nemeckého štúdia Piranha Games sa neodmysliteľne zapísal do sŕdc fanúšikov žánru RPG. Na svoju dobu ponúkol vydarený príbeh, jedinečnú atmosféru aj grafiku a na jeho úspech nadviazalo niekoľko ďalších viac či menej úspešných titulov. Teraz, po viac ako dvadsiatich rokoch od vydania už súčasný vlastník značky THQ Nordic spriada plány na remake tohto ikonického dielu, píše iDnes.cz.

Remake oznámili svojim fanúšikom vypustením jeho krátkej demoverzie už pred pár rokmi. Na základe odozvy od hráčov sa potom rozhodli naplno pustiť do práce na kompletnej hre. Hoci to zrejme zaberie skutočne veľa času, autori sa neboja komunikovať a postupne odhaľovať, na čo všetko sa môžeme tešiť. Naposledy sa na show THQ Nordic objavila nová ukážka, ktorá podrobnejšie predstavuje detailne vymodelovaný Starý tábor.

V ukážke si môžeš pozrieť hlavnú bránu, pevnosť z vonkajšieho okruhu aj jednotlivé obydlia Starého tábora. Vidíš tiež arénu a nechýba ani nad ohňom opekaný mrchožrút. V traileri dokonca zaznejú známe mená ako Gomez, Snaf alebo Mud. Je teda poznať, že sa autori držia predlohy naozaj verne a nevynechajú žiadny drobný detail.

Bohužiaľ je to stále len predrenderovaná ukážka, ktorá nič neprezrádza ohľadom samotnej hrateľnosti remaku. Jedna z najviac kritizovaných vlastností pôvodnej hry je jej súbojový systém a je prakticky jasné, že ho musia autori od základu prerobiť. Rovnako tak sa ponúka množstvo ďalších otázok, napríklad ohľadom nového obsahu, prípadných menších či väčších úprav príbehu a podobne.

Dostupný na Nintendo Switch

THQ Nordic zatiaľ mlčí ohľadom možného dátumu vydania a zrejme na to má dobrý dôvod. Hra stále pôsobí dojmom aktívneho vývoja a pokojne môže zabrať ešte ďalšie roky. Rozhodne s ňou ani budúci rok počítať nebudeme a aj ten nasledujúci znie pomerne optimisticky. Ale radi sa necháme prekvapiť.

image

Najzárobkovejšiu hernú sériu FIFA čaká radikálna zmena. Ako to ovplyvní virtuálny svet futbalu?

Pokiaľ vo vás remake skôr budí pokušenie si zahrať originál, potom máme ďalšiu dobrú správu. Gothic vo svojej pôvodnej podobe je teraz dostupný na Nintendo Switch. Na mieru ovládania na gamepade bolo prispôsobené ako užívateľské prostredie, tak aj ovládanie hry, inak by však mala ponúknuť autentický zážitok, na aký spomíname práve už od roku 2001.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 22:06