Hasbro plánuje akčný film o Monopoly.Twitter/popcrave/
StoryEditor

Do filmových pretekov vstupuje aj Mattelov konkurent zo sveta hračiek. Plánuje akčný film o Monopoly

Michal Čiernik04.08.2023., 13:00h

Po úspechu Barbie sa zdá, že všetky naše obľúbené detské hračky sa premieňajú na filmy. Najnovšie sa má na kinoplátnach objaviť ikonická hra Monopoly.

Lajkuj Brainee.sk na

Americko-kanadská zábavná spoločnosť Lionsgate sa chystá kúpiť produkčnú spoločnosť patriacu Hasbro, Entertainment One. Tento obchodný ťah naznačuje veľké plány hračkárskej spoločnosti vo veľkom zabodovať aj vo filmovom priemysle.

Očakáva sa, že dohoda na 500 miliónov dolárov medzi Lionsgate a Hasbro bude uzavretá koncom tohto roka, čím Lionsgate získa prístup k viac ako 6 500 titulom od eOne, píše Ladbible. Tieto tituly zahŕňajú televízne seriály ako Yellowjacks, Naked and Afraid, The Rookie, ako aj známe značky ako Power Rangers, Transformers, My Little Pony alebo Monopoly.

„Manažment spoločnosti Lionsgate má skúsenosti v oblasti zábavy a vie zvyšovať hodnotu svojich diel. Sme extrémne radi, že sme našli takýto dobrý domov pre našu filmovú a televíznu spoločnosť eOne,“ povedal vo vyhlásení generálny riaditeľ spoločnosti Hasbro Chris Cocks. „Tešíme sa na spoluprácu s nimi, najmä na filmovej adaptácii Monopoly,“ dodal.

O filmu Monopoly sa už špekulovalo

Myšlienka filmu Monopoly však nie je žiadnou novinkou. V skutočnosti sa o vývoji filmu hovorí už od roku 2015. Ešte v januári 2019 sa objavili správy, že vo filme založenom na Monopoly by mal hrať Kevin Hart, avšak tento projekt sa nikdy nepodarilo presadiť.

Podobne boli s projektom v tom či onom momente spájané aj ďalšie veľké mená ako Ridley Scott a Tim Story, ale žiadny režisér filmu nebol potvrdený. Nová dohoda s Lionsgate však dáva fanúšikom nádej, že film Monopoly je o krok bližšie k tomu, aby sa dostal do kinosál.

Ďalšie projekty

Teraz, keď uzavreli dohodu s Lionsgate, Hasbro má v pláne sfilmovať aj ďalšie zo svojich populárnych diel. Niektoré z týchto projektov zahŕňajú pokračovanie Transformera, akčný film GI Joe a film Power Rangers. „Hasbro bude pokračovať vo vývoji a produkcii zábavy založenej na bohatom výbere značiek ktorými disponuje,“ povedal Cocks.

image

Číňania plánujú na trh priniesť hračku ako z hororu. Plyšový macko porozpráva deťom príbehy pred spaním

„Oživíme aj nové originálne nápady navrhnuté tak, aby podporili všetky oblasti plánu Hasbro vrátane hračiek, publikovania hier a licencovaných spotrebných produktov,“ prezradil generálny riaditeľ spoločnosti. Dokonca sa šepká aj o filme Play-Doh.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 18:39