Aj herecké esá podporujú štrajk odborových zväzov proti filmovým štúdiám.Twitter/fan_flickon, Thejuliebenson, Danradgermany/
StoryEditor

Herecké esá podporujú štrajk scenáristov a hercov proti filmovým štúdiám. The Rock im dokonca poslal rekordný dar

Michal Čiernik25.07.2023., 15:30h

Najväčší štrajk za posledných 50 rokov, v ktorom odborové zväzy zastupujúce hercov a scenáristov bojujú proti najväčším filmovým štúdiám, podporili aj tí najznámejší herci. Dwayne Johnson im dokonca venoval rekordný finančný dar.

Lajkuj Brainee.sk na

Prezident nadácie SAG-AFTRA Courtney B. Vance a výkonný riaditeľ Cyd Wilson poslali list 2 700 najlepšie zarábajúcim hercom, ktorý sú členmi odborov, s prosbou o pomoc. Odborový zväz zastrešujúci 160-tisíc hercov v ňom vyjadril finančné problémy, do ktorých sa niektorí členovia môžu dostať kvôli štrajku.

Takýmto spôsobom sa snažili pomôcť svojím členom aj počas COVID pandémie, kedy sa im podarilo pokryť takmer všetky náklady. „Keď sme si tým prešli počas pandémie, mali sme obrovskú odozvu od nášho vlastných členov, aby sa postarali o svojich vlastných kolegov. Preto, keď bolo rozhodnuté o štrajku, Courtney a ja sme si sadli s naším tímom a povedali sme si: ‘Je to tu znova‘,“ hovorí Wilson pre Variety.

Prvý na list odpovedal tím Dwayna Johnosona. Hoci presná suma známa nie je Vance priznal že ide o rekordný až sedemciferný dar pre nadáciu, ktorý pomôže tisíckam hercom.

Štrajk podporujú aj ďalšie veľké herecké mená

Od začiatku štrajku scenáristov a hercov sa na ich stranu postavili niektoré z najväčších hollywoodskych osobností. Podporu im vyjadrili osobnosti od Margot Robbie a Cilliana Murphyho až po Keke Palmerovú a Matta Damona.

image

Ako mladá inteligencia hýbala kormidlom našich dejín. 17. november nie je len obyčajný sviatok

Predtým podporili štrajk scenáristov s transparentmi v ruke aj hviezdy ako Colin Farrell a Pete Davidson Podporu vyjadrila aj Drew Barrymore, keď sa zo solidarity so štrajkujúcimi scenáristami vzdala svojej úlohy moderátorky MTV Movie & TV Awards 2023. Ďalšie herecké ikony, ktoré sa postavili proti miliardovým filmovým štúdiám nájdeš v galérii.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 00:21