Pri natáčaní nového filmu Barbie spôsobili svetový nedostatok ružovej farby.Twitter/pop Base/
StoryEditor

Natáčanie filmu Barbie s Margot Robbie spôsobilo svetový nedostatok ružovej farby. Od dodávateľa ju vykúpili takmer všetku

Michal Čiernik05.06.2023., 14:00h

Pripravovaný film o Barbie od Grety Gerwigovej si počas natáčania vyžiadal toľko ružovej farby, že to zničilo celosvetové zásoby celej dodávateľskej spoločnosti.

Lajkuj Brainee.sk na

V rozhovore pre Architectural Digest režisérka Gerwig a produkčná dizajnérka filmu Sarah Greenwood hovorili o konštrukcii Barbielandu, ktorý je takmer celý fluorescenčne ružový. Greenwood, šesťnásobná kandidátka na Oscara, v rozhovore uviedla, že film spôsobil medzinárodný nedostatok ružovej farby. „Svetu došla ružová,“ povedala pre časopis.

Lauren Proud, viceprezidentka globálneho marketingu spoločnosti s farbami Rosco, ktorú film používa, informáciu ešte rozšírila. „Použili toľko farby, koľko sme mali“, prezradila pre Los Angeles Times. Skonštatovala však, že nedostatok farby nespôsobil len samotný film.

Dali im všetkú ružovú čo mali

V hre boli aj širšie globálne problémy dodávateľského reťazca spôsobené pandémiou Covid-19, ako aj s extrémnym počasím v Texase začiatkom roku 2021, ktoré ovplyvnilo životne dôležité materiály, potrebné na vytvorenie farby. Napriek tomu Lauren Proud neskrývala fakt, že sa na film spotrebovalo extrémne množstvo ružovej. „Dali sme im všetko, čo sme mohli,“ povedala.

V rozhovore pre Architectural Digest Gerwig povedala, že jasný ružový odtieň je dôležitý pre udržiavanie detskosti a estetiky filmu. „Chcela som, aby bolo ružové úplne všetko,“ povedala Gerwig a dodala, že nechcela „zabudnúť na to, čo ma prinútilo milovať Barbie, keď som bola malé dievča,“ prezradila režisérka.

Najnovší trailer

Hlavnou zápletkou má byť vyhodenie Barbie z dokonalého Barbie Landu a jej vysporiadanie sa s prekážkami skutočného života.  Warner Bros zverejnilo k filmu už tri trailery, pričom posledný len nedávno 25. mája. Ten konečne dáva publiku nahliadnuť do príbehu filmu, keď sa svet Barbie začína rozpadať. V ukážke je vidieť ako sa Barbie a Ken vydávajú na výpravu do skutočného sveta, kde ich prenasleduje generálny riaditeľ spoločnosti Mattel.

Okrem Margot Robbie a Ryana Goslinga v hlavných úlohách sa vo filme predstavia aj Issy Rae, Ncuti Gatwa, William Ferrell či Emma Mackey so seriálu Sex Eductaion. Režisérka na filme pracovala so svojim dlhoročným partnerom, režisérom Noahom Baumbachom.

image

To už snáď nie je ani možné. Simpsonovci v jednej scéne predpovedali zatknutie Trumpa aj film o Barbie

„Barbie” bude mať premiéru v kinách 21. júla. Následne bude film k dispozícii na streamovanie exkluzívne na novopremenovanej streamovacej službe Max.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 22:38