Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosťTASR/AP Photo/Bryan Woolston, Disney, Warner Bros.
StoryEditor

To už snáď nie je ani možné. Simpsonovci v jednej scéne predpovedali zatknutie Trumpa aj film o Barbie

Miroslav Kamody06.04.2023., 14:00h

Jedna epizóda, jedna scéna - dve predpovede, ktoré sa vyplnili v jeden deň. Tvorcovia Simpsonovcov majú očividne stroj času.

Lajkuj Brainee.sk na

To, že Simpsonovci nespočetne veľakrát dokázali predpovedať budúcnosť, je všeobecne známe. Spomeňme ikonickú reč Grety Thunberg o klimatických zmenách, prezidentovanie Trumpa či šokujúci zvrat na konci Game of Thrones.

Nie tak dávno sa im napríklad podarilo s dokonalou presnosťou potvrdiť hnev ľudí nad Michelangelovou sochou Dávida. Tentokrát však v jednej epizóde, dokonca v jednej scéne, dokázali presne trafiť dve udalosti naraz, píše portál Indy100.

image

Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Ľudia skutočne protestovali proti stvárneniu sochy Dávida od Michelangela

Trump a Barbie

Aj v tejto vyplnenej predpovedi figuruje Donald Trump. V utorok bol totiž zatknutý, čím sa mimochodom stal vôbec prvým bývalým americkým prezidentom v histórii obvineným z trestných činov.

76-ročný Trump sa postavil pred súd, kde uviedol, že sa z 34 trestných činov cíti byť nevinný. Zhodou okolností bol ale v ten istý deň zverejnený aj nový trailer k dlho očakávanému filmu o Barbie.

Aj keď sa tieto dve veci zdajú úplne nesúvisiace, fanúšikovia žltej rodinky si všimli nečakané prepojenie skryté v seriáli, ktorý sa vysiela už vyše tri desiatky rokov. Používateľ Twitteru zdieľal záber z piatej série, ktorý ukazuje, že spravodajca Kent Brockman podáva dlhú správu o vydaní novej bábiky Malibu Stacy.

Jedna udalosť prebila druhú

Brockman sa nechá uniesť rozprávaním o Malibu Stacy, ktorá jasne odkazuje na Barbie. Počas hlásenia o nej rozpráva 28 minút – predtým, ako len tak mimochodom na záver spomenie, že prezident bol zatknutý.

Moment pochádza z epizódy Lisa vs. Malibu Stacy, ktorá sa prvýkrát odvysielala 17. februára 1994. Ty ju pravdepodobne budeš poznať pod českým názvom Líza proti mluvící panence, ktorá sa premiéry dočkala 19. novembra 1995 na Českej televízii.

Ľudia v reakciách pod príspevkom hovoria, že ide o jednu z najlepších predpovedí Simpsonovcov. Aj keď je zatknutie Donalda Trumpa medializovanou udalosťou, na internete sa viac hovorí práve o traileri na film o Barbie.

Spôsobila ho vlna príspevkov, v ktorých foot fetišisti komentujú chodidlá herečky Margot Robbie. Mnohí dokonca tvrdia, že do kina pôjdu len kvôli tomu. Aj bez toho je však film už teraz jedným z najdiskutovanejších filmov roku 2023.

Natočila ho totiž ospevovaná režisérka Greta Gerwig (Lady Bird, Malé ženy) a okrem Robbie čoby ikonickej detskej bábiky a celej plejády hercov či známych osobností (napríklad speváčka Dua Lipa) sa v ňom objaví aj Ryan Gosling ako jej milenec Ken.

Nikto totiž poriadne nevie, o čo vo filme pôjde. Trailer s najväčšou pravdepodobnosťou ukazuje len úvod filmu, a tak je hlavný dej naďalej záhadou. Viac sa o snímke dozvieš v našom článku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 12:32