Keď sa povie „zlý herný seriál“, nie je lepší príklad z nedávnej doby ako Resident Evil z produkcie Netflixu.Twitter/mrbankstips/
StoryEditor

O týchto brakoch si pravdepodobne ani nepočul. Aj napriek tomu, že boli natočené na základe skvelých videohier

Ondřej MartinůiDnes.cz23.05.2023., 16:00h

Prepadákov medzi videohernými adaptáciami je síce podstatne viac na filmovej scéne, ale aj medzi televíznymi seriálmi sa nejaký ten brak nájde. Vybrali sme tie, ktoré naozaj za veľa nestoja.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflixový Resident Evil

Keď sa povie „zlý herný seriál“, nie je lepší príklad z nedávnej doby ako Resident Evil z produkcie Netflixu. Po pretrpení prvej série s ôsmimi časťami kvôli katastrofálnej sledovanosti seriál zrušili.

Seriál úplne ignoruje videohernú predlohu, namiesto toho pôsobí skôr ako tínedžerská dráma o strastiach dospievania a podľa mnohých kritikov prináša možno až prehnane politicky korektné témy. To pravé, čo však divák od seriálu očakáva, vraždenie krvilačných zombies, seriál využíva len zriedka. Toto jednoducho nemá s legendárnym Resident Evil nič spoločné.

Mortal Kombat z 98

Zlých Mortal Kombat filmov je naozaj veľa a na tejto tradícii sa vezie aj televízny seriál Mortal Kombat: Conquest. Jeho jediná séria o 22 dieloch sa vysielala medzi rokmi 1998 a 1999. Conquest síce nepatrí na úplné dno filmovej tvorby zo sveta tejto známej videohernej kombajnu, avšak väčšina dielov trpí zle napísaným scenárom a naozaj škaredými kulisami.

Keď už na Conqueste niečo náhodou vynikne, ako napríklad choreografia súbojov, tak zase totálne zlyhá kamera a strih. Vo výsledku z toho aj tak divák nič nemá.

image

Budúcnosť filmov tkvie vo videohrách. PlayStation chce sfilmovať svoje najväčšie herné klenoty

Street Fighter

Pri bojovom žánri ešte zostaneme. Street Fighter: Assassins‘s Fist sklamal fanúšikov tejto hry v roku 2014, kedy odvysielal jednu sériu s 12 dielmi. Assassins‘s Fist zdieľa mnoho neduhov s už spomínaným Mortal Kombatom: zlý scenár, mizerné herecké výkony aj naozaj škaredé vizuálne efekty.

Nepodarený Zaklínač

Svet Zaklínača síce primárne vychádza z kníh poľského autora, avšak herná séria je nemenej slávna. Preto asi žiadneho hráča nepotešilo, keď sa inak sľubne vyzerajúci seriál o pôvode zaklínačského remesla vôbec nepodaril. Štvordielnu sériu natočil a odvysielal vlani Netflix, čo bol spoločne s Resident Evil druhý videoherno-seriálový kiks roka. Čo sa nepáčilo v tomto prípade? Namiesto nového pútavého príbehu nám Blood Origin naservíroval úplne tuctové fantasy.

Fanúšikovia na prequele strhali úplne všetko, od hereckých výkonov až po scenár. Toto jednoducho nebol Witcher ani nič, čo by Witchera vzdialene pripomínalo. A množili sa otázky, prečo vôbec Netflix mal potrebu takto kaziť inak obľúbenú značku.

image

S Last of Us to nekončí. PlayStation chystá rovno desať filmov a seriálov na motívy svojich exkluzívnych hier

Animovaná Zelda

Keď sa pozrieme trochu viac do minulosti, potom narazíme aj na pár kúskov, ktoré mali skôr zostať videohrami. To sa týka dokonca aj seriálovej variácie na The Legend of Zelda z roku 1989. Vtedy vysoko populárnej hre nerobil seriál japonskej produkcie vôbec dobré meno, čo nezachraňoval ani fakt, že malo ísť primárne o rozprávku pre deti.

Seriál navyše robil aj chyby, ktoré mu milovníci hernej predlohy nemohli odpustiť (zlá farba vlasov Linka, zlé používanie špeciálnych schopností), skoro ako keby scenáristom vôbec nezáležalo na výslednej kvalite seriálu.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 23:22