Netflix v máji.Netflix
StoryEditor

Čo sledovať v máji na Netflixe? Čaká ťa prequel k seriálu Bridgerton či vôbec prvý Schwarzeneggerov seriál

Michal Čiernik28.04.2023., 15:39h

Máj, lásky čas, poteší na Netflixe nielen romantické duše. Streamovacia platforma si pripravila pre fanúšikov celú plejádu filmov a seriálov z každého žánru.

Lajkuj Brainee.sk na

Queen Charlotte: A Bridgerton Story- seriál (4. máj)

Prequel k seriálu Bridgerton sa zameria na zasnúbenie mladej Charlotte s kráľom Georgom III. Podľa oficiálneho spravodajského webu Netflix Tudum je Charlotte zasnúbená s kráľom proti svojej vôli a po príchode do Anglicka sa jej nepodarí urobiť dobrý prvý dojem, no k ich svadbe dôjde.

„Tento prequel, ktorý opisuje vzostup kráľovnej Charlotty na výslnie, rozpráva príbeh o tom, ako manželstvo mladej kráľovnej s kráľom Georgom podnietilo veľký milostný príbeh a spoločenský posun a vytvorilo bontón, ktorý zdedili postavy v Bridgertone,“ znie oficiálna synopsia seriálu.

A Man Called Otto - film (6. máj)

Filmová adaptácia románu Fredrika Backmana zo januára tohto roku, ktorú nakrútil Marc Forster, mieri na Netflix. Film nielenže rozpráva veľmi dojímavý príbeh o tom, ako chladné srdce muža rozmrzne, keď stretne ženu svojho života, ale hrá v ňom aj jeden z najtalentovanejších hercov Hollywoodu Tom Hanks.

Film A Man Called Otto, založený na komickom a dojímavom bestselleri, rozpráva príbeh Otta Andersona, nevrlého vdovca, ktorého jediná radosť pramení z kritizovania a súdenia jeho susedov. Keď sa však do susedných dverí nasťahuje mladá rodina, stretne svoju partnerku v bystrej a tehotnej Marisol, čo vedie k nečakanému priateľstvu, ktoré obráti jeho svet hore nohami.

Queen Cleopatra - seriál (10. máj)

Kontroverzná dokumentárna dráma o Kleopatre pobúrila internet ešte skôr, ako vôbec začala. Ako inak, zase kvôli pleti hlavnej hrdinky. V štvordielnej minisérii bude totiž Vládkyňu Egypta hrať herečka tmavej pleti Adele James.

To sa však nepáči ako verejnosti, ktorá spísala dokonca petíciu za prepisovanie histórie, tak ani samotným egyptskému ministerstvu kultúry, ktoré tvrdí že Kleopatra mala bielu pleť s helenistickými črtami.

Táto miniséria je pokračovaním seriálu African Queens od výkonnej producentky Jady Pinkett Smith. Prvá séria sa venovala Angolskej kráľovnej Nžinga.

McGregor Forever - seriál (17. máj)

Dokument zaznamenáva McGregorov rok 2021, ktorý považuje za „jeden z najnáročnejších rokov jeho kariéry“. Sleduje bojovníka MMA, ako sa pripravuje na dva zápasy v priebehu 12 mesiacov. Oba absolvoval proti súčasne jednému z najlepších zápasníkov v zmiešaných bojových umeniach a šampiónovi UFC v ľahkej váhe Dustinovi Poirierovi.

Asterix & Obelix: The Middle Kingdom - film (19. máj)

V poradí piaty film o spurných Galoch, ktorí ako poslední odolávajú rímskej nadvláde pomocou čarovného elixíru. Tentokrát sa Asterix, ktorého stvárnil samotný režisér Guillame Canet, a Obelix (Gilles Lellouche) vydajú do Ázie. Príbeh sa točí okolo dcéry čínskeho cisára, ktorá utečie a hľadá pomoc u Galov. Vo filme sa objaví známy futbalista Zlatan Ibrahimovič.

FUBAR - seriál (25. máj)

Táto séria je jednou z najočakávanejších show roka, a to z dobrého dôvodu. Ide totiž o prvý seriál kde hrá hlavnú úlohu legendárny Arnold Schwarzenegger. Terminátor má hrať úlohu agenta CIA v akčnom seriáli po boku herečky Monicy Barbaro.

Pre fanúšikov animákov Netflix sprístupní 1. mája Krúdovcov, 8. mája dva klasické kreslené seriály zo sveta DC Justice League a Justice League Unlimited, či 22. mája päť sérií animovaného Batmana. Z animovaných noviniek si Netlfix pripravil kreslený seriál pre dospelých Mulligan.

, ktorá bude mať premiéru 18. mája.

Okrem toho klasicky na začiatku mesiaca sprístupní platforma celú zbierku klasických filmov od Barbara Conana a Oscarovú romantickú komédiu Steel Magnolias, trilógiu Austina Powersa a Cliffhangera so Sylvesterom Stallonem, až po vojnový film The Yellow Birds či Amerického gangstra od Ridleyho Scotta.

image

Netflix ukázal trailer pre očakávanú novú sériu Black Mirror. Pripomeň si s nami najlepšie epizódy, ktoré nám vyrazili dych

Na koniec mesiaca, konkrétne na 26. mája sa zase priprav na dve filmové novinky, Spaghetti western z 2. svetovej vojny Blood & Goold a duchársky horor Tin & Tina.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 14:57