Pozrime sa čo o pokračovaní House of The Dragin zatiaľ vieme.Twitter/ Seriesupdatefr/
StoryEditor

Začali točiť druhú sériu House of The Dragon. Poznáme detaily pokračovania Targaryenskej skazy

Michal Čiernik13.04.2023., 13:00h

Prvá séria House of the Dragon priletela na chrbtoch legendárnych drakov vo veľkom štýle. Dramatický koniec nás však nechal v napätí, ktoré umocnil oznam tvorcov o začatí natáčania druhej sezóny. Pozrime sa, čo o pokračovaní zatiaľ vieme.

Lajkuj Brainee.sk na

Prvá sezóna nás vrátila veľa desaťročí pred narodenie matky drakov Daenerys, aby nám ukázala udalosti vedúce k úpadku mocného rodu Targaryenov. Aká bude reakcia Rhaenyry na vraždu jej syna Jacea a ako skončí súboj dvoch aktuálne najväčších frakcií vo Westerose? Tu je všetko, čo zatiaľ  vieme o druhej sérii House of the Dragon.

Príbeh

Seriál je založený na knihe Fire & Blood od Georgea R. R. Martina, takže fanúšikovia literárnej predlohy majú všeobecnú predstavu o tom, kam sa táto šou bude uberať. Samozrejme, budú existovať určité kreatívne slobody, ale očakávaný „Dance of the Dragons“ medzi tímom Rhaenyra a tímom Alicent sa stane. 

Rhaenyra a jej strýko/manžel Daemon budú viesť vojnu proti Aegonovi II., Alicentinmu synovi a novokorunovanému kráľovi. Dom Velaryonovcov stojí s „Čiernymi“ spolu s ich masívnym námorníctvom. Na druhej strane sú „Zelení“ s Alicent, jej otcom Ottom Hightowerom, Cristonom Coleom a jej synom Aemondom, jazdcom Vhagara, najväčšieho draka na svete. 

Tvorcovia

11. apríla 2023 Twitterová stránka House of the Dragon oznámila, že druhá séria je oficiálne vo výrobe. Tentokrát fanúšikovia dostanú osem epizód, čo je o dve menej ako v prvej sezóne. Spolutvorca a výkonný producent House of the Dragon Ryan Condal bude pokračovať ako showrunner; jeho kolega z prvej série Miguel Sapochnik sa však na druhú sériu nevráti. George RR Martin bude naďalej pôsobiť ako výkonný producent.

Obsadenie

Po mnohých skokoch v čase a zmenách v obsadení v prvej sezóne zostane druhá séria House of the Dragon s tvárami, ktoré poznáme teraz. Matt Smith a Emma D‘Arcy sa vrátia ako Daemon a Rhaenyra Targaryen. Toto duo doplní Olivia Cooke (Alicent), Eve Best (Rhaenys Targaryen) a Steve Toussaint (Corlys Velaryon).

image

Spolutvorca a výkonný producent House of the Dragon Ryan Condal bude pokračovať ako showrunner; jeho spoluvystavovateľ z prvej sezóny Miguel Sapochnik sa však na druhú sezónu nevráti. 

Twitter/house Of The Dragon/

Pripravení pokračovať vo svojich rolách sú aj Fabien Frankel (Ser Criston Cole), Ewan Mitchell (Aemond Targaryen), Tom Glynn-Carney (Aegon Targaryen), Sonoya Mizuno (Mysaria), Matthew Needham (Larys Strong) a Rhys Ifans (Otto Hightower).

image

Smútiš za prvou sériou The Last of Us? Tieto postapokalyptické seriály môžu byť dobrou náhradou

Momentálne žiaľ neexistuje žiadny dátum vydania druhej sezóny House of the Dragon. V súvislosti s momentálnou prestavbou a zlučovaním HBO Max s Discovery sa tento rok seriálu zrejme nedočkáme. Správy však naznačujú, že pravdepodobnejšie je vydanie v lete 2024.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 16:48