Aprílové herné novinky.Twitter/dailyjsurvivor, Playstationsize, Ign,/
StoryEditor

Pokračovanie Star Wars Jedi či remake Sherlocka Holmesa. Pozri si najväčšie aprílové herné novinky

Ondřej Zach01.04.2023., 12:00h

V apríli nás bude sprevádzať Sila, pustíme sa do extrémne brutálneho masakrovania zombíkov a stretneme sa aj s temnými silami kultu Cthulhu.

Lajkuj Brainee.sk na

Mozgovým závitom dáme zabrať nielen v úlohe slávneho detektíva Sherlocka Holmesa, ale aj na bojovom poli. A na svoje sa prídu aj priaznivci Minecraftu. Tu sú najočakávanejšie aprílové herné novinky.

Dead Island 2

Príbeh je zámerne plný filmových i herných klišé, avšak podľa iDnes.cz je vlastná akcia, založená na kreatívnom masakrovaní zombíkov, vynikajúca.

Zásluhu na tom má aj systém FLESH (Fully Locational Evisceration System for Humanoids), čo je procedurálny systém realistického poškodenia tela v závislosti od miesta zásahu. Inými slovami, búšenie do zombíkov všetkým možným je až nechutne realistické. Môžete odseknúť hlavu, končatiny, po zásahu do brucha môžu vyskočiť črevá a podobne.

Fanúšikov poteší, že hra bude opatrená českými titulkami, a to aj na konzolách PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S. Dead Island 2 bude dostupný 21. apríla. 

Sherlock Holmes The Awakened

Sherlock Holmes The Awakened je remake pôvodnej hry (2007), respektíve remastera z roku 2008. Geniálny detektív Sherlock Holmes sa v nej stretáva s temnými silami kultu Cthulhu.

Remake beží na Unreal Engine. V kombinácii s novou grafikou sa tak môžeme tešiť na výrazne hutnejšiu atmosféru, ktorá sa na inšpiráciu Lovecraftom skrátka hodí. Ale nejde iba o grafiku. Očakávať môžeme rozšírený príbeh, vedľajšie úlohy aj nové herné prvky, napríklad interaktívny systém príčetnosti. Hra vyjde 11. apríla a bude dostupná aj na Nintendo Switch.

Star Wars Jedi: Survivor

Príbeh sa bude odohrávať päť rokov po pôvodných udalostiach Star Wars Jedi: Fallen Order. Cal Kestis je ako jeden z posledných rytierov Jedi nútený sa v najtemnejších časoch galaxie postaviť na odpor. Na vlastnej koži zistíme, ako ďaleko je ochotný zájsť, aby ochránil seba, svoju posádku a odkaz rádu Jedi.

Čo sa noviniek týka, rozšírené budú bojové schopnosti. Podľa vyhlásenia vývojárov máme očakávať päť bojových štýlov, lano na zdolávanie útesov i priepastí či domestikovanie zvierat. Postaviť sa proti Impériu sa budeš môcť 28. apríla na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

image

Nové Star Wars, obľúbení superhrdinova či pokračovanie klasickej závodnej hry. Pozri si najočakávanejšie herné tituly na rok 2023

Minecraft Legends

Minecraft už nie je len vydarený sandbox, od roku 2020 sa vďaka Minecraft Dungeons premenil na skvelú kooperatívnu diablovku. Aktuálne sa chystá ďalší spin-off nazvaný Minecraft Legends. Pôjde o akčnú real-time stratégiu, ktorá trochu pripomenie Pikminy . Kedysi mierumilovný svet budeme brániť pred nepriateľskými Piglinami. Zahrať si ho budeš môcť od 18. apríla. 

The Last Case of Benedict Fox

The Last Case of Benedict Fox je čierny kôň apríla. V úlohe detektíva Benedicta Foxa budeme odhaľovať tajomstvo schátraného sídla, v ktorom došlo k vražde mladého páru a zmiznutiu dieťaťa. Vďaka démonickému spoločníkovi bude možné preskúmavať myseľ dávno mŕtvych. Samozrejmosťou sú nielen hádanky, ale aj pomerne náročné súboje.

„The Last Case of Benedict Fox bol zábavný a pohlcujúci zážitok a úprimne povedané, prial by som si, aby ukážka bola dlhšia, pretože som si ju fakt užil. Hádanky boli zábavné, súboje ťažké, ale príjemné a prieskum vzrušujúce. Svet a jeho postavy ma rozhodne zaujali a človek sa pristihne, že chce vedieť viac o rodine a aj démonovi vo svojom vnútri,“ napísal server Movies Games and Tech. Hra bude prístupná od 27. apríla na PC, Xbox One a Xbox Series X/S.

image

Dočkali sme sa. Counter-Strike bude mať pokračovanie! Poznáme termín, kedy si ju budeš môcť zadrtiť

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Horizon Forbidden West je jedna z najlepších hier minulého roka a zároveň titul z výkladnej skrine playstationu. Nie je preto divu, že prichádza príbehové DLC Burning Shores. Je tu však jedna zlá správa pre majiteľov PlayStationu 4 – DLC si zahrajú iba majitelia PlayStationu 5. Rozhodnutie, ktoré niektoré pochopiteľne naštve. Tvorcovia ho vysvetľujú tak, že DLC im umožní naplniť „veľkolepú víziu“ z kreatívneho aj technického hľadiska. DLC bude dostupné 19. apríla.

Hearthstone: Festival of Legends

Motív prvej tohtoročnej veľkej expanzie kartovej hry Hearthstone je netradičný. Kapela ETC (Elite Tauren Chieftain) pozýva tých najlepších hudobníkov z celého Azerothu, aby usporiadali ten najväčší hudobný festival vôbec. Hudobný motív sa tak premietne do kariet aj nových mechanizmov. Mimochodom, ku každému povolaniu sa viaže iný hudobný štýl, napríklad metal k Dead Knightom, jazz k Šamanom a emo k Demon Hunterom.

K expanzii sa však viažu výrazné zmeny. Z režimu Standard totiž odrotujú expanzie Forged in the Barrens, United in Stormwind a Fractured in Alterac Valley. Predstavený bol zároveň nový Core Set, ktorý je automaticky dostupný všetkým hráčom. Tí, ktorí nejakú dobu nehrali, sa nemusia obávať - ​​Blizzard im umožní vyskúšať šesť balíčkov, pričom jeden si budú môcť následne ponechať. Rozšírenie kartovej hry si budeš môcť zahrať od 11. apríla a dostupná bude na PC, MAC, iOS a  Android.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 00:22