Na ktorú hru v roku 2023 sa tešíš najviac?Twitter/geekiodista, Daily Jedi Survivor/
StoryEditor

Nové Star Wars, obľúbení superhrdinova či pokračovanie klasickej závodnej hry. Pozri si najočakávanejšie herné tituly na rok 2023

Michal Čiernik11.02.2023., 15:00h

Pozri si výber očakávaných herných titulov na tento rok.

Lajkuj Brainee.sk na

Starfield

Vydanie Starfield bolo pôvodne naplánované na 11. novembra 2022. Hra sa odvtedy ale oneskorila a vyjsť má po novom v prvej polovici roku 2023. Herné štúdium Bethesda je známe svojimi rozsiahlymi svetmi. Vesmír v tejto sci-fi RPG záležitosti však bude neporovnateľný s ich ostatnými hrami. Tešiť sa môžeš na viac ako tisíc planét. Niektoré z nich budú plne osídlené a vyspelé ako hlavné mesto New Atlantis. Iné budú opustené a divoké ciele pre odvážnych bádateľov. Práve v tom tkvie obrí potenciál tejto hry.

Starfield, ktorý bol ohlásený v roku 2018, je prvým novým duševným vlastníctvom Bethesdy po 25 rokoch. Preto je možno okolo tohto projektu tak veľa humbuku. Hra bude dostupná len na Xbox konzoly a PC.

Fire Emblem Engage

V hre Fire Emblem Engage uplynulo 1000 rokov odvtedy, čo štyri kráľovstvá spolupracovali medzi sebou a s hrdinami z iných svetov, aby porazili draka chaosu na kontinente Elyos. Keď sa zlo pripravuje na opätovné prebudenie, objavíš sa ako Alear the Divine Dragon, vybraný hrdina, ktorý môže priviesť späť hrdinov z iných ríš a opäť poraziť zlo.

image

Poznáš známe tváre z videohier? Otestuj sa v našom kvíze a ukáž všetkým, že si pravý gamer

 Taktické RPG Fire Emblem sa stalo jednou z najpopulárnejších a kritikmi oceňovaných sérií Nintenda. Fire Emblem Engage bude jedným z prvých veľkých vydaní tohto roka, pretože sa má dostať na pulty 20. januára 2023.

Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Survivor je jednou z najočakávanejších hier roku 2023 a akčná adventúra bola predstavená počas udeľovania cien The Game Awards 8. decembra. Star Wars Jedi: Survivor má prísť 17. marca 2023 a odohráva sa päť rokov po Star Wars Jedi: Fallen Order. Opäť budeme hrať za Cala na jeho pokračujúcej ceste. Už ako plnohodnotný Jedi, ktorý bude bojovať proti Galaktickej ríši v rokoch nasledujúcich po Rozkaze 66.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Nevynecháme ani fanúšikov superhrdinov. Akčná adventúra s prostredia obľúbenej Suicide Squad od Rocksteady Studios mala síce vyjsť už minulý rok. Dej sa odohráva v otvorenom svete fiktívneho mesta Metropolis. K dispozícii budeš mať štyri hrateľné postavy, Captain Boomerang, Deadshot, Harley Quinn a King Shark. Suicide Squad: Kill the Justice League je naplánovaný na jar 2023 pre PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. 

Forza Motorsport

48-násobné zlepšenie vernosti fyzikálnej simulácie, v porovnaní s predchádzajúcimi titulmi. Rozlíšenie 4K na sérii pre Xbox. Sledovanie dynamického počasia a plynutia dňa v reálnom čase či 3D skenovanie materiálov dodajú autám a prostrediam pretekárskych tratí ešte viac realizmu. V poradí už ôsma Forza Motorsport vyjde na jar 2023. Prichádza na PC a Xbox Series X|S.

Mortal Kombat 12

Niečo pre fanúšikov bojových hier. O novom pokračovaní Mortal Kombat zatiaľ veľa nevieme, no z toho čo prezradil generálny riaditeľ spoločnosti NetherRealm Ed Boon vieme, že by mala prísť v prvej polovici tohto roka. Ed Boon neskôr potvrdil vo vlákne na Twitteri, že príbeh nového Mortal Kombat bude pokračovaním príbehu s poslednej hry.

To zo sebou prináša veľ špekulácií, pretože Mortal Kombat 11 mal viacero koncov. Na konci si mal totiž na výber buď stranu Liu Kanga alebo Shang Tsunga. Výsledok závisel od toho, na koho stranu si sa rozhodol postaviť, pretože druhá postava tým pádom automaticky zomrela.

Diablo 4

Príbeh Diabla IV sa odohráva po udalostiach rozšírenia Reaper of Souls v Diablo III a má byť temnejším príbehom, než aký sme videli v predchádzajúcej hre. Vydanie Diablo IV je naplánované na 6. júna 2023. To znamená približne 11 rokov po vydaní poslednej verzie. Spolu s PC (cez Battle.net) sa Diablo IV spustí na Xbox Series X|S, Xbox One, PS5 a PS4.

Diablo 4 je nastavené ako zdieľaná online hra v otvorenom svete s viacerými dungeonmi a regiónmi, ktoré si hráči môžu vybrať na preskúmanie. Zatiaľ čo ostatné Diablo hry sledovali lineárnejší priebeh príbehu, Diablo 4 údajne ponúka väčšiu slobodu v tom, kam chcete ísť a čo chcete robiť.

image

(Ne)známe zaujímavosti o God of War: Tvorcovia sa inšpirovali inou hrou, po severskej mytológii nás možno čaká egyptská

Samozrejme tých hier v novom roku je naplánovaných oveľa viac. Vo februári sa môžeš tešiť na remake  Sherlock Holmes: The Awakened v novom šate a s modernou hrateľnosťou. Pre fanúšikov Hviezdnej brány je naplánovaná taktická stratégia Stargate: Timekeepers. A ak sa rád bojíš, tak na marec je naplánované hororové pokračovanie Amnesia: The Bunker. Ďalšie hry, ktoré určite stoja za zmienku sú Baldur‘s Gate 3 či Street Fighter 6. 

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:06