CS-ko bude mať pokračovanie.Twitter/gaules/
StoryEditor

Dočkali sme sa. Counter-Strike bude mať pokračovanie! Poznáme termín, kedy si ju budeš môcť zadrtiť

Michal ČiernikHonza Srp23.03.2023., 14:00h

Konečne je to oficiálne. Legendárna strieľačka Counter-Strike, ktorá je napriek svojmu veku jedným z najhranejších e-športových titulov, bude mať pokračovanie.

Lajkuj Brainee.sk na

Vzhľadom na vek hry je logické, že väčšina noviniek bude technického charakteru, vývojári sľubujú napríklad oveľa lepšie zobrazenie dymu, ktorý sa teraz bude oveľa realistickejšie šíriť v uzavretých priestoroch. Ako uvádza iDnes.cz, zmien má byť  nespočetné množstvo.

Všetky známe mapy budú prepracované do nového enginu Source 2.0. Spoločnosť tiež hovorí o troch „úrovniach“ máp v hrách. Existujú úrovne „touchstone“, ako napríklad Dust II, ktoré majú drobné vizuálne vylepšenia, ale ktoré sú v podstate nezmenené a ktoré by mali ľuďom umožniť pocítiť novú hru v známom prostredí. Existujú aj mapy, ktoré boli úplne prerobené.

Nová grafika aj zvuk

Rovnako bude kompletne prepracovaný aj zvuk, aby boli všetky efekty jasne rozlíšiteľné a šlo z nich vypočuť viac informácií.

Zaujímavý je aj ekonomický model, pre majiteľa pôvodnej hry je totiž vylepšenie zadarmo, navyše bude možné preniesť celý svoj inventár, takže neprídete o nazbierané potlače zbraní ktorých cena sa často šplhá až do absurdných rozmerov.

Sľubovaných zmien je veľa a vyskúšať si ich na vlastnej koži našťastie nebude dlho trvať. Už teraz totiž beží testovacia beta, širokej verejnosti sa potom hra otvorí v priebehu leta. V testovacej verzii bude k dispozícii iba legendárna mapa Dust II. Spoločnosť Velve tvrdí, že ďalšie režimy a mapy prídu v budúcich testovacích vydaniach. Skúšobná verzia je zatiaľ k dispozícii iba pre Windows.

Viac ako 20 rokov od pôvodnej hry

Oznámenie prichádza po týždňoch špekulácií o potenciálnom upgrade CS:GO. Začiatkom tohto mesiaca e-športový novinár Richard Lewis informoval, že na prepracovanom CS:GO sa pracuje. Niektorí používatelia si tiež všimli odkazy na novú hru v aktualizáciách ovládačov Nvidia. 

image

Obľúbená hra Sims dostane po desiatkach rokov konkurenciu. Hráčov chce získať aj tým, že sa v nej bude rozprávať

PCGamesN zistilo, že Valve požiadalo o ochrannú známku CS2 len niekoľko dní pred jej odhalením. Aktualizácia hry prichádza viac ako desať rokov po spustení CS:GO a viac ako 20 rokov po vydaní pôvodného CS .

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:18