Hra, ktorú ovládaš toaletným papierom.Twitter/gosokkyu/
StoryEditor

Už si videl všetko. Novú hru od Nintenda ovládaš toaletným papierom - ako to funguje?

Ondřej Zach13.03.2023., 11:00h

Do novej hry Give me toilet paper! si budeš musieť vyrobiť vlastný ovládač. Potrebovať budetš ovládač joy-con, toaletný papier a nejakú podložku.

Lajkuj Brainee.sk na

O obrovských možnostiach konzoly Switch, respektíve ovládačov Joy-Con, sme sa počas posledných rokov už niekoľkokrát presvedčili. V kartónovej stavebnici Labo si môžeš pomocou ovládačov môžeš zahrať na klavíry, prípadne sa s nimi rybárči. V 1-2 Switch si môžeš vyskúšať duel ako na divokom západe a v Nintendo Switch Sport si môžeš zahrať bowling či futbal.

Musíš si vyrobiť vlastný ovládač

V hre Give me toilet paper! zase poslúži na záchranu muža v ťažkostiach. Možno sa to stalo aj tebe. Sedíš na toalete, tvoja ruka siaha po toaletnom papieri, no zbytočne, žiadny tam nie je. V tom okamihu prichádza na scénu hra, ktorá vyskúša tvoje motorické schopnosti, vďaka ktorým dopravíš kotúč toaleťáku cez kopec nástrah nešťastníkovi na záchode. 

Najprv však treba všetko pripraviť. Ovládač joy-con vložíš do rolky toaletného papiera a pokrčeným papierom oba otvory trochu upcháš, aby nevypadol. A nakoniec potrebuješ ešte nejakú podložku, postačí ti pevnejší kartón alebo väčšia doska na krájanie. Vďaka kalibrácii je možné bez problémov nastaviť potrebný rozsah tak, aby to fungovalo.

Kreatívne využitie 

Zatiaľ čo vy kotúľate toaletným papierom po podložke, na obrazovke sa musíte vyhýbať radu prekážok. Cieľom je prepracovať sa bez úhony až k mužovi na záchode. Na hráča čaká cez tridsať stále náročnejších úrovní. Ovládanie je celkom presné, no papier má tendenciu dosť často odchádzať z ideálnej dráhy. 

image

Mobilná hra, v ktorej ti stačí len poriadne spať či nový seriál na Netflixe. Na tieto novinky zo sveta pokémonov sa môžeš tešiť

Hra nie je žiadny trhák a ani neprekoná rekordy v predajoch. Ale minimálne za kreatívne využitie joy-conov dávame palec nahor.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 07:38