Ruský regionálny politik počúval Putinov prejav so špagetami na ušiach.Unsplash, Reuters/canva/
StoryEditor

Regionálny politik volal s Putinom, z uší mu trčali cestoviny. Režim to tak nenechal, čaká ho súd

iDnes.cz03.03.2023., 10:52h

Ruského regionálneho politika Michaila Abdalkina, ktorý minulý týždeň počúval prejav prezidenta Vladimira Putina s rezancami na ušiach, čaká budúci týždeň súd kvôli diskreditácii armády.

Lajkuj Brainee.sk na

Svojím správaním údajne ruského prezidenta ponížil, lebo „vešať niekomu rezance na uši“ je ruský ekvivalent českého idiómu „vešať niekomu bulíky na nos“ (a slovenského vodiť niekoho za nos, poz. red.), píše sa na webe denníka iDnes.cz.

image

V Rusku vzniklo nové mládežnícke hnutie inšpirované anime. Policajti jeho prívržencov zatýkajú

Michail Abdalkin je členom regionálneho parlamentu za Samarskú oblasť ruskej komunistickej strany. S rezancami na ušiach počúval minulý utorok Putinov skoro dvojhodinový prejav, v ktorom šéf Kremľa okrem iného obvinil z rozpútania vojny na Ukrajine Západ, Rusko sa ju podľa neho snažilo zastaviť. Oznámil tiež, že Moskva pozastavuje svoju účasť na dohode obmedzujúcej počet jadrových hlavíc.

Abdalkin vo štvrtok na sociálnych sieťach napísal, že súd v Novokujbyševsku sa bude jeho prípadom zaoberať 7. marca. Jeho strana ho už potrestala.

image

Ruská televízia sa vracia k zábave. Vysiela show o čakankách, partnerkách väzňov

Abdalkin k svojmu videu, na ktorom sa pozerá na Putinov prejav, pripísal na sociálnej sieti V Kontakte komentár, že ho o sledovanie požiadalo vedenie samarského parlamentu.

„Plná podpora, úplne súhlasím, skvelý výkon,“ dodal k tomu. „Niečo také som za posledných 23 rokov nepočul,“ uviedol. Dvadsaťtri rokov je na vrchole ruského mocenského aparátu Vladimír Putin.

Rusko od začiatku svojej invázie na Ukrajinu zosilnilo prenasledovanie odporcov režimu alebo tejto vojny. Zaviedlo pokuty a potenciálne aj tresty odňatia slobody pre tých, ktorí vyjadrením nesúhlasu s takzvanou špeciálnou vojenskou operáciou podľa neho diskreditujú ruskú armádu.

image

Kritikov nazývajú socialistami. TikTok influenceri, ktorí prenajímajú byty, chcú, aby ich ľudia prestali osočovať

Prejav Vladimíra Putina z 21. februára 2023. Zhrnul doterajšie výsledky vojny proti Ukrajine a oznámil pozastavenie ruskej účasti v medzinárodnej dohode Nový štart.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 17:32