Pozri sa, čo vieme o novom seriáli z prostredia Duny.Twitter/dune Novels/
StoryEditor

Nový seriál z prostredia Duny sa natáča v Budapešti. Pozri sa, čo všetko o ňom vieme

Michal Čiernik29.11.2022., 16:00h

Keď sa povie Duna, určite si spomenieš na najnovší film od Denisa Villeneuva. Púšte Arrakisu sa však vrátia aj v podobe seriálu.

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Warner Bros. uvádza na trh televízny seriál s názvom Dune: The Sisterhood, ktorý sa bude vysielať na HBO Max. Alison Schapker, ktorá bola pôvodne spoluorganizátorkou projektu s Diane Ademu-John, bude teraz jedinou showrunnerkou projektu. Prvé dve epizódy si zoberie pod patronát Johan Renck. Tento talentovaný režisér vyhral dve ceny Emmy ako režisér a výkonný producent za limitovanú sériu HBO Černobyľ, ktorá si vyslúžila celkovo 19 nominácií na cenu Emmy a 10 cien Emmy. Režíroval aj epizódy pre relácie ako Vikings, Bloodline a Breaking Bad. 

Jednu z hlavných úloh si zahrá Indira Varma, známa ako Ellaria Sand z Game of Thrones. V seriáli si zahrá cisárovnú Natalye. V snímke je opísaná ako impozantná členka kráľovskej rodiny, ktorá vo svojom manželstve s cisárom Corrinom spojila tisíce svetov. Ďalšími herečkami v hlavných úlohách budú Emily Watson a Shirley Henderson. Tie sa vcítia do úloh sestier Valye a Tuli Harkonnen. Okrem toho Dune: The Sisterhood odhalila aj päť ďalších členov hereckého obsadenia. Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds a Chloe Lea píše deadline.com. K obsadeniu sa pridal aj Travis Fimmel z Vikingov. Zahrá si Desmonda Harta, charizmatického vojaka so záhadnou minulosťou, ktorý sa snaží získať cisárovu dôveru na úkor Sesterstva.

Dune: The Sisterhood sa odohráva 10 000 rokov pred nanebovstúpením Paula Atreidesa a sleduje sestry Harkonnenove, keď bojujú so silami, ktoré ohrozujú budúcnosť ľudstva, a zakladajú legendárnu sektu známu ako Bene Gesserit. Ide o tajomný rád žien, ktoré existujú v pôvodnej sérii kníh, uvádza Nerdist. Bene Gesserit tvoria politickú a spoločenskú silu, ktorej členovia trénujú svoje telá a myseľ do tej miery, že získajú nadľudské schopnosti. Vo filme bola matka nášho hrdinu Paula Atreidesa (Timotheé Chalamet) lady Jessica (Rebecca Ferguson) vychovaná Bene Gesseritom.

image

HBO Max v novembri vsadilo na overenú klasiku. Priprav sa na návrat úspešných seriálov či zaujímavé dokumenty

Pokračovanie Duny a prequelová séria Dune: The Sisterhood sa obe budú vyrábať v rovnakom čase v Budapešti. Výkonný producent Denis Villeneuve a jeho štáb sa vrátili do Origo Studios, kde nakrútili veľkú časť prvého filmu. Seriál je koprodukovaný HBO Max a Legendary Television, televízna odnož Legendary, ktorá stojí za filmom Duna z roku 2021. Film získal šesť cien Akadémie vrátane nominácií na Oscara za najlepší film a najlepší adaptovaný scenár.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 16:40