pozri si výber top hororov na Netflixe.Pexels/muaaz/
StoryEditor

Rád sa bojíš? Prinášame rebríček NAJ hororov na Netflixe, ktoré sa hodia do hmlistého počasia

Michal Čiernik29.10.2022., 04:00h

Nízkorozpočtové psycho horory ale aj klasiky s hviezdnym obsadením, pri ktorých tuhne krv v žilách. Pripravili sme si pre teba zoznam najlepšie hodnotených hororov na Netflixe.

Lajkuj Brainee.sk na

Creep 2 

V Creep 2 sa Patrick Brice a Mark Duplass vracajú s pokračovaním svojho nízkorozpočtového thrilleru z roku 2014. Úspech ich prvého filmu o psycho zabijakovi Josephovi v nich zrodil myšlienku v tomto príbehu pokračovať. Všetky zábery, ktoré sú točené z prvej osoby, zo Sarinej kamery, dodávajú filmu na autenticite.

Under The Shadow

Perzský psychologický horor z roku 2016 predstavuje matku a dcéru, ktorých prenasleduje tajomné zlo v Teheráne v osemdesiatych rokoch. Film je medzinárodnou koprodukciou medzi Katarom, Jordánskom a Spojeným kráľovstvom. Pre jeho tvorcu Babaka Avariho to bol režijný debut. Na Rotten Tomatoes má hodnotenie 99 percent.

The Old Ways

V tomto americkom horore z roku 2020 si hlavnú úlohu zahrala Brigitte Kali Canales. Stvárnila postavu Cristiny Lopez, mexicko-americkej reportérky, ktorá sa vracia do svojho rodné mesta neďaleko Veracruz, pátrať po čarodejniciach. Tam ju však unesie miestna skupina obyvateľov, ktorý veria, že je posadnutá démonom.

Cam 

Tento psychologický horor, ktorý je čiastočne založený na vlastnej skúsenosti spisovateľky Isy Mazzei s prácou camgirl. Film sleduje začínajúcu hviezdu erotického kanála s rastúcou fanúšikovskou základňou, ktorej niekto jedného dňa ukradne identitu.

Hush

Dej sa točí okolo hluchonemej spisovateľke Maddie, ktorá žije na samote. Pred jej dverami sa však jeden večer objaví neočakávaný hosť. Neznámy maskovaný muž s kušou v ruke, ktorý sa snaží vlámať do jej domu však nie to, čo by Maddie čakala. Hlavnú úlohu si zahrala Kate Siegel, ktorá na filme pracovala aj ako scenáristka.

Coming Home In The Dark

Novozélandský psychologický triler od režiséra Jamesa Ashcrofta sleduje rodinu, ktorej idylický výlet na južné pobrežie prekazia dvaja vražední tuláci. Snímka mala premiéru na filmovom festivale Sundance v roku 2021.

Little Evil

Po tomto komediálnom horore síce nebudete mať týždeň nočné mory. Na vystrašenie svojej nežnej polovičky postačí. Z jeho 92 percentným hodnotením na Rotten Tomatoes jednoznačne patrí na tento zoznam. Film v hlavných úlohách s Adamom Scottom a Evangeline Lilly, známej z Ant-Mana, sleduje čerstvo ženatého muža, ktorý začína veriť, že jeho nevlastný syn je posadnutý diablom.

1922

Film Na motívy rovnomennej novely Stephena Kinga a v hlavnej úlohe s Thomasom Janeom, známym s filmu Predátor: Evolúcia,farmár z Nebrasky zavraždí svoju manželku pomocou ich 14-ročného syna.

You Are Not My Mother

Írsky psychologický horor o mladej žene, ktorej matka nakrátko zmizne, aby sa vrátila s výrazne odlišnou osobnosťou. Pri odhaľovaní záhadného zmiznutia svojej matky mladá Char zisťuje temné tajomstvá svojej rodiny. Film z roku 2021 natočila aj napísala Kate Dolan.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 01:42