Alan Rickman.Twitter/april/ronsalas
StoryEditor

Keď hral Snapea, už mal trpieť rakovinou. Uverejnili tajné denníky zosnulého herca Alana Rickmana

pc27.09.2022., 16:00h

Senzácia nie je ani hore, ani dole. Vyhráva ten argument, ktorý hovorí - prečítaj si to, je to tvoj príbeh, napísal v jednom zo svojich zápiskov.

Lajkuj Brainee.sk na

Alan Rickman, ktorý sa preslávil najmä úlohou profesora Severusa Snapea vo filmoch o Harrym Potterovi, zdokumentoval podrobnosti o svojej kariére a domácom živote v 26 zápisníkoch, ktoré si viedol od roku 1992. Jeho tajné denníky odhalili, prečo sa po diagnóze rakoviny prostaty rozhodol naďalej hrať Snapea. Informáciu priniesol portál Unilad

Spomína na operáciu 

Rickman vo svojich denníkoch, ktoré vydal The Guardian, spomína na moment, keď 23. augusta 2000 prijal rolu v Harrym Potterovi. „Nastúp do auta o 18:30 hod. a choď do Sieny, aby si sa dostal do Il Campo pred zotmením. Do Patio baru, kde som okolo 20:00 zavolal LA a povedal OK Harry Potter,“ napísal. 

Je to mini poznámka pre franšízu, ktorá zmenila svet. Rickman dokonca počas nasledujúceho dňa priznal, že „k Harrym Potterovi necítil tak trochu nič“.

image

Kariéru Češke zastavilo zranenie. Stala sa pornoherečkou, teraz o nej nakrúcajú film

21. september 2000 opísal ako deň, keď „Harry Potter vzlietol“ a pokračoval vytvorením štyroch filmov, kým mu diagnostikovali rakovinu prostaty.

Jeho diagnóza prišla pred začiatkom výroby Harryho Pottera. Rozhodlo sa, že najlepšou voľbou pre neho by bolo odstránenie celej prostaty.

V denníku z 5. januára 2006 opisuje, ako sa prebudil a odviezli ho do nemocnice na operáciu. „Toto je ako filmová scéna. Nič sa nezdá skutočné. Nepamätám si nič, len na liek proti bolesti. Pozorní, starostliví ľudia,“ uviedol v denníku.

Bol tichší ako kedykoľvek predtým

30. januára povedal „áno“ piatej sérii o Harrym Potterovi. Vysvetlil svoje rozhodnutie pokračovať v hlavnej úlohe Snapea. „Senzácia nie je ani hore, ani dole. Vyhráva ten argument, ktorý hovorí - prečítaj si to, je to tvoj príbeh,“ skonštatoval. 

Rickman o sebe hovoril, že keď sa vrátil na scénu, bol tichší ako kedykoľvek predtým, a to nielen v temnom, náladovom spôsobe, ktorý prichádza so Snapovou tajomnou postavou.

12. apríla 2006 napísal: „Uvedomujem si, že hneď, ako sa zapne (Snapov) prsteň a kostým – niečo sa stane. Byť ukecaný, usmievavý, otvorený sa mi zdá byť cudzie. Postava ma zužuje a uťahuje. Nikdy som nebol menej komunikatívny so štábom. Našťastie Dan (Radcliffe) plní túto úlohu s ľahkosťou a šarmom. A mladosťou.“

Rickman dokončil svoju rolu Snapea, pričom jeho posledná podoba prichádza vo filme Harry Potter a Dary smrti - 2, keď jeho postava zomrie. Samotný herec zomrel v roku 2016.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:10