Hogwarts Legacy vyhrala cenu za najlepší trailer na Gamescome.Twitter.com/hollowpoiint/
StoryEditor

Nadupaný trailer Hogwarts Legacy či Walking Dead vo virtuálnej realite. Gamescom priniesol kopec herných noviniek

Michal Čiernik30.08.2022., 16:00h

Gamescom je vždy jednou z najväčších herných udalostí a rok 2022 nebol iný. Aj keď nepriniesol žiadne ohromujúce oznámenia, fanúšikovia dostali odhalenia a aktualizácie pre niektoré skutočne vzrušujúce hry, ako Dead Island 2, Gotham Knights či Hogwarts Legacy.

Lajkuj Brainee.sk na

Niekoľkodňový festival odštartoval na výstavisku Koelnmesse v Kolíne nad Rýnom svojou show Opening Night Live a v priebehu dní pokračoval v odhaľovaní veľkých noviniek a ukážok z herného priemyslu. Pripravili sme si preto pre teba výber tých najväčších.

Zombie masaker vo virtuálnej realite

Populárna značka The Walking Dead sa vo veľkom udomácnila aj vo svete videohier. Masakrovať hordy zombie v známom seriálovom prostredí v úlohe svojich obľúbených postáv je obrovským lákadlom. Vydavateľstvo Skydance Interactive pripravilo pre milovníkov tohto postapokaliptického žánru milé prekvapenie. Na tohtoročnom Gamescome predstavili nové herné videá z pokračovania The Walking Dead: Saints & Sinner.

V úspešnej hre sa postavíte proti nemŕtvym beštiám doslova zoči voči vo virtuálnej realite. V prvej osobe budete musieť prežiť v zamorenom New Orleans, no nepriateľom nebudú len živé mŕtvoly ale aj gang hrdlorezov. Pocit autentickosti z virtuálnej hry má priniesť nová príbehová kampaň, nové oblasti na preskúmanie, nové zbrane a herné mechanizmy. Chapter 2: Retribution vyjde koncom roka 2022 pre Meta Quest 2, PC VR a Playstation VR.

Šialený kozí simulátor je späť

Jedna z najpopulárnejších a najšialenejších hier Goat Simulátor bude mať pokračovanie. Simulátor, v ktorom hráš za kozu, sa stal hneď po svojom vydaní populárnym, keď sa v prvom roku predalo viac ako 2,5 milióna kópií. Nenechaj sa zmiasť trojkou v názve, stále ide o prvé pokračovanie bláznivej hry z roku 2014.

Tvorcovia si podľa všetkého, práve kvôli veľkej časovej medzere medzi jednotlivými hrami, urobili srandu a dvojku naschvál preskočili. Najväčšou zmenou bude multiplayer až pre štyroch hráčov v siedmich módoch. Nebude chýbať ani klasická príbehová kampaň, v ktorej budete v otvorenej mape plniť ešte šialenejšie úlohy ako v prvom vydaní. Goat Simulator 3 vyjde 3. novembra tohto roku.

Boj o prežitie na Arrakise 

Dune: Awakening je vyvíjaný a publikovaný Funcom, štúdiom najznámejším pre ďalšiu survival hru Conan Exiles, ktorá sa odohráva vo svete barbara Conana. V nej má hráč za úlohu prežiť vo fiktívnom prehistorickom veku. V tomto prípade tvorcovia vsadili na sci-fi klasiku od Franka Herberta.

Na festivale mala hrá prvé oficiálne predstavenie, čiže presný dátum vydania nevieme. Fanúšikovia sa ale môžu tešiť na MMO hru z prostredia nehostinného Arrakisu, ktorý je na boj o prežitie naozaj ideálny. V traileri mohli diváci spoznať legendárneho Paula Atreidesa, ktorý sleduje ikonickú scénu, ako obrý púštny červ požiera ťažobný stroj na korenie.

Sega predstavila zo Sonica viac ako plánovala

Po odhalení nového príbehového traileru a dátumu vydania na Gamescom Opening Night Live umožnila Sega po prvý raz návštevníkom okúsiť nového Sonica na vlastnej koži. Dopriala im 15 minútový úsek z hry. To, čo Sega pravdepodobne neočakávala, je, že niektorí hráči boli schopní vidieť prestrihové scény a obsah za hranicami dema.

Urobili to tak, že sa snažili prejsť cez hru čo najrýchlejšie. Tvorcovia reagovali zákazom nahrávania všetkých hier v hernej kabínke a vymazanie uložených údajov z konzolových jednotiek po 15 minútach. Úniku informácii, ktoré nechceli zverejniť aj tak nezabránili. Sonic Frontiers má oficiálne vyjsť 8. novembra.

Superhrdinov z Gothamu sa dočkáme skôr

O novej hre z prostredia gothamských superhrdinov sme ťa už informovali. Tvorcovia si však na hernom festivale v Nemecku pripravili pre fanúšikov Batmana pekné prekvapenie. Nový dvojminútový trailer prezrádza okrem nových záporákov aj nový dátum vydania.

Z prvotného 25. októbra sa vydanie hry presunulo o štyri dni skôr. Bojovať za Robina či Catwoman proti Harley Quinn v otvorenom svete Gothamu budeš môcť už 21. októbra.

Cena za najlepší trailer festivalu putuje do Rokfortu

Najočakávanejšia hra tohto roku sa na Gamescome 2022 predstavila novým trailerom a, podobne ako Gotham Knights, aj novým dátumom vydania. Žiaľ nie takým pozitívnym. Vydanie hry odložili na 10. február 2023, napriek tomu však fanúšikom ukázali nové strhujúce zábery z hry.

Takmer dvojminútový herný trailer odhaľuje detaily príbehu týkajúce sa temnej mágie a neodpustiteľných kliatieb, ako aj detaily digitálnej deluxe edície hry. Pre svoj krásny vizuál a vzrušujúcu hrateľnosť získal Hogwarts Legacy ocenenie najlepší trailer na Gamescom 2022. Ide o impozantný úspech, najmä ak vezmeme do úvahy vysokú kvalitu trailerov a hier predstavených tento rok.

Boj v kolonizovanej slnečnej sústave sa presúva do herného sveta

Nadšencov do sci-fi určite poteší počin od Telltale Games, ktorí pracujú na hre zo sveta populárneho seriálu The Expanse. Seriál sa odohráva v našej slnečnej sústave, ktorú v budúcnosti úspešne kolonizujeme. Počas Gamescom Opening Night Live tvorcovia predviedli svoj prvý pohľad na hrateľnosť v The Expanse: A TellTale Series. Atmosféra a napätie v dialógoch, ktorými boli knihy a televízny seriál známe, sa prelievali v krátkych herných záberoch.

image

Budúcnosť filmov tkvie vo videohrách. PlayStation chce sfilmovať svoje najväčšie herné klenoty

Ako kapitán záchrannej lode musí Drummer preskúmať pozostatky zničených nákladných lodí. Cara Gee, herečka, ktorá stvárnila Drummer v šou a zopakovala si svoju rolu v hre, uviedla, že fanúšikovia uvidia staršiu verziu Drummer, ktorá je zraniteľnejšia a dozvedia sa možno nejaké nové veci v spojitosti so seriálom. Na konci herného traileru odhalili, že sa hru chystajú vydať v letnom okne 2023.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:10