YouTube/PlayStation
StoryEditor

Na toto fanúšikovia Harryho Pottera čakali celé roky. Takto nádherne vyzerá RPG hra Hogwarts Legacy

Miroslav Kamody18.03.2022., 14:00h
Otvorený čarodejnícky svet sa konečne predstavuje v plnej kráse. A je sa na čo tešiť!
Lajkuj Brainee.sk na

PlayStation sa na svojom nepravidelnom podujatí State of Play konečne rozhodlo svetu ukázať prvé zábery z hrania dlho očakávanej hry Hogwarts Legacy. Fanúšikovia čarodejníckeho sveta Harryho Pottera boli právom vo vytržení a my môžeme povedať, že len málokto zostal sklamaný. 

Staň sa čarodejníkom

Táto singleplayerová RPG hra nás totiž prvýkrát vezme do Rokfortu, ktorý budeme môcť objavovať bez zábran. Samozrejme, každý z filmov o Harry Potterovi sa dočkal aj herného spracovania, no tie sa obmedzovali hlavne na dej, čiže bezstarostným blúdením po obrovskom hrade sa zaoberal len málokto.

Podľa vývojárov však neuvidíme len samotnú školu, ale preskúmame aj okolie či známe lokácie, medzi nimi napríklad aj Rokville. Celý príbeh sa bude odohrávať v 19. storočí, pričom hlavnú postavu si budeš môcť pred hraním vytvoriť v editore.

Ty budeš tvorcom príbehu

Je len na tebe, akou cestou sa vyberieš, budeš si môcť určiť fakultu, ale aj to, či sa chceš viac venovať kúzlam, alebo kroteniu fantastických zverov. Vyzerá to tak, že štúdio Avalanche odviedlo kus dobrej práce (to je aj dôvod, prečo sme Hogwarts Legacy zaradili do nášho zoznamu najočakávanejších hier roka) a my sa tak máme rozhodne na čo tešiť. 

Okrem 14-tich minút z hrania verzie pre najnovšiu PlayStation 5 sme sa dozvedeli aj ďalšie detaily o vydaní hry. Vývojári potvrdili, že hry sa s istotou dočkáme na jeseň tohto roka, pričom bude dostupná na PlayStation 4/5, Xbox One/Series X/S a taktiež aj počítače.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 15:42