Fanúšik odstránil zo Spider-Mana dúhové vlajky.Twitter/Slippin Scrilly
StoryEditor

Fanúšikovi vadili v Spider-Manovi dúhové vlajky, odstránil ich. Správcovia serveru ho zabanovali

iDnes.cz20.08.2022., 16:00h

Obľúbený server na zdieľanie modifikácií počítačových hier Nexus Mods zrušil profil človeku, ktorý všetky dúhové zástavy hrdosti v hre Spider-Man nahradil americkými vlajkami. Podobné aktivity vraj nie sú na stránke vítané.

Lajkuj Brainee.sk na

Štyri roky po tom, čo uchvátil publikum na konzolách, vyšiel skvelý Spider-Man od štúdia Insomniac aj na PC. A nemohlo to snáď dopadnúť lepšie, píše portál iDNES.cz.

Odstránil dúhové vlajky

Okrem tradičných benefitov, ako je napríklad vyššia rýchlosť snímkovania, ovládanie pomocou myši a klávesnice alebo napríklad podpora ultraširokých monitorov, je jednou z hlavných výhod PC verzie aj jednoduchá prispôsobiteľnosť.

Nie je to ani týždeň od doby, čo hra vyšla, a šikovní fanúšikovia už vytvorili niekoľko desiatok modifikácií. Z obľúbenej stránky Nexus Mods, ktorá je tým najľahším miestom na ich šírenie, si už môžete stiahnuť dodatočné grafické vylepšenia, alternatívne verzie Spider-Manových kostýmov, alebo napríklad dokonca úplne iného hlavného hrdinu.

image

Demi Lovato opäť používa zámeno ONA. V poslednom čase sa cítim viac žensky, hovorí

Modifikácia „Non-Newtonian New York“ vedľa vyššie spomínaných dodatkov pôsobí na prvý pohľad amatérsky, napriek tomu sa o nej teraz hovorí najviac. Jej autor bol už zrejme znechutený údajnou „LGBT propagandou“ a tak nahradil všetky dúhové zástavy hrdosti, ktoré zdobia mnohé budovy virtuálneho New Yorku, americkou vlajkou s hviezdami a pruhmi.

Nejde o nič iné ako o výmenu jednej textúry za druhú, a pokiaľ o tom dopredu neviete, počas hry by ste zrejme ani nezaznamenali rozdiel. Pri rýchlom pohybe na vystreľovacích pavučinách medzi mrakodrapmi jednoducho nie je čas študovať takéto drobné detaily.

Kontroverzná modifikácia už nie je na stránkach

Sám autor, vystupujúci pod prezývkou Mike Hawk, k svojmu dielu žiadne bližšie vyjadrenie nepodal, v pridruženom diskusnom fóre sa však okamžite rozbehla vášnivá debata. Mnohé anonymné príspevky diskutujúcich môžeme bez preháňania označiť ako urážlivé a homofóbne.

Redakcia portálu iDnes.cz sa pozrela, nakoľko je využitie dúhových vlajok v hre prehnané, aby mohlo niekoho skutočne naštvať. Našli ich tam len pár, aj to im vraj dalo celkom prácu.

Správcovia Nexus Mods však zareagovali okamžite a kontroverznú modifikáciu zo svojich stránok okamžite odstránili. Vo vyjadrení pre server We Got This Covered ešte dali najavo, že Mike Hawk už nie je na ich stránkach naďalej vítaný a „zabanovali“ mu jeho účet.

Záujemcovia o jeho prácu si samozrejme potrebné dáta môžu stále zaobstarať, musia však preto využiť alternatívne distribučné kanály.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:33