Pre migrujúce slony evakuovali vyše 150-tisíc ľudí (ilu)facebook.com
StoryEditor

Evakuovali 150-tisíc ľudí, aby mohlo stádo slonov prejsť. Zvieratá sú už v prírodnej rezervácii

Radka Rosenbergová11.08.2021., 16:00h
V Číne evakuovali vyše 150-tisíc ľudí, ktorí museli uvoľniť cestu migrujúcim slonom. Na vyše štrnásť slonov po takmer 400 kilometrovej ceste dohliadalo viac ako 25 000 policajtov.
Lajkuj Brainee.sk na

Tento úkaz sa udial v juhozápadnej čínskej provincii Yunnan. Wan Yong, šéf organizácie, ktorá mala za úlohu vrátiť voľne žijúce zvieratá do prírodnej rezervácie autonómnej prefektúry Xishuangbanna Dai, v pondelok novinárom povedal, že okrem evakuácie bolo zamestnaných 25-tisíc policajtov a iných pracovníkov, ktorí zaistili, aby sa slony bezpečne dostali domov. Uviedol to pre miestny spravodajský server Xinhua.

Policajtom pri tejto úlohe pomáhajú vozidlá a drony. Okrem toho majú zásoby jedla okolo hmotnosti 180 ton. Podľa agentúry Associated Press stádo slonov prekročilo rieku Yuanjiang v nedeľu večer. Tá je od ich cieľa príchodu vzdialená asi 125 míľ.

Pred viac ako rokom divé zvieratá utiekli zo svojej prírodnej rezervácie. Úradníci neskôr zistili, že slony sú od nej vzdialené viac ako 300 míľ a niekoľko mesiacov sa ich pokúšali prinútiť, aby sa vrátili naspäť.Stádo dosiahlo významný pokrok a úradníci sa domnievajú, že slony cestu čoskoro dokončia,“ povedal agentúre AP hovorca vlády čínskej oblasti Yunnan.

Údajne poškodili poľnohospodársku pôdu v hodnote asi 6,8 milióna juanov (1,1 milióna dolárov). Cen Mingyong, ázijský odborník na slony tvrdí, že táto udalosť je zatiaľ najdlhšou migráciou voľne žijúcich slonov, akú kedy v Číne zaznamenali. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:56