Podľa fyzika existuje možnosť, že žijeme v simuláciiUnsplash/Compare Fibre
StoryEditor

Žijeme v Matrixe? Fyzik hovorí, že našiel nový dôkaz, ktorý by mohol dokázať, že existujeme v simulácii

Miroslav Kamody12.10.2023., 08:00h

Vybral by si si modrú alebo červenú tabletku?

Lajkuj Brainee.sk na

Melvin Vopson, docent fyziky na University of Portsmouth, tvrdí, že jeho nový výskum by mohol poukázať na to, že ľudia žijú v simulácii. Ako informuje portál LadBible, podarilo sa mu objaviť nový fyzikálny zákon, ktorý by mohol dokázať, že žijeme len vo vesmíre v štýle Matrixu.

Profesor predtým publikoval výskumnú prácu naznačujúcu, že informácie a elementárne častice majú hmotnosť podobnú ľudskej DNA. Minulý rok odhalil nový fyzikálny zákon nazývaný „druhý zákon informačnej dynamiky“, ktorý vysvetľuje, ako sa správa. Ten by mohol pomôcť predpovedať genetické mutácie v organizmoch a ich výsledky.

image

Čierna diera v laboratóriu. Nehovoríme o novom sci-fi filme, ale o skutočnom vedeckom objave, ktorý má potvrdiť Hawkingovu teóriu

Termodynamický zákon a entropia

Je založená na druhom termodynamickom zákone, ktorý stanovuje entropiu – mieru neusporiadanosti v izolovanom systéme – ktorá sa zvyšuje alebo zostáva rovnaká. Profesor Vopson predpokladal, že entropia v informačných systémoch sa časom tiež zvýši.

Následný výskum však ukázal, že v skutočnosti zostáva rovnaká a dokonca pomaly klesá. Dospel preto k záveru, že druhý zákon informačnej dynamiky by mohol významne ovplyvniť genetický výskum a evolučnú teóriu. Inými slovami, nemusí byť základom genetických mutácií.

image

Podľa fyzika existuje možnosť, že žijeme v simulácii

Unsplash/MARIOLA GROBELSKA

„Moje štúdie poukazujú na bizarnú a zaujímavú možnosť, že nežijeme v objektívnej realite a že celý vesmír môže byť len super pokročilou simuláciou virtuálnej reality,” napísal profesor Vopson v článku publikovanom v AIP Advances.

Podporuje myšlienku, že žijeme v simulácii

„Príspevok tiež poskytuje vysvetlenie prevalencie symetrie vo vesmíre. Princípy symetrie zohrávajú dôležitú úlohu vzhľadom na prírodné zákony, ale doteraz nebolo vysvetlené, prečo by to tak mohlo byť. Moje zistenia ukazujú, že vysoká symetria zodpovedá stavu najnižšej informačnej entropie, čo potenciálne vysvetľuje sklon prírody k nej,“ vysvetľuje.

image

VIDEO Nad Havajom sa šírili zelené lasery. Všetci si mysleli, že je to práca NASA, vinník je však z druhej strany planéty

Dodal, že spôsob odstraňovania nadbytočných informácií sa podobá „počítačovému vymazaniu alebo kompresii odpadového kódu“, aby sa ušetril úložný priestor a zvýšila sa energia. A v dôsledku toho podporuje myšlienku, že žijeme v simulácii.

Dodal však, že na potvrdenie tejto teórie je potrebné ďalšie testovanie. „Jednou z možných ciest by bol môj experiment navrhnutý minulý rok na potvrdenie piateho stavu hmoty vo vesmíre - a zmenu fyziky, ako ju poznáme - pomocou zrážok častíc a antičastíc,“ dodal na záver profesor.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 06:45