Vedel si však, že sa dá otehotnieť aj cez iný otvor ako na to určený?Unsplash/Deon-black/
StoryEditor

Bizarné spôsoby, ako ženy skutočne otehotneli. Podarilo sa to aj cez iné otvory, než ten, ktorý je na to určený

Michal Čiernik25.07.2024., 13:30h

Existujú ženy, ktoré otehotneli za mimoriadne zriedkavých okolností, pri ktorých by si si myslel, že to nie je technicky možné.

Lajkuj Brainee.sk na

Optimálne a najbežnejšie sa nový život tvorí pohlavným stykom. Objavili sa však extrémne jedinečné prípady, kedy ženy otehotneli aj iným spôsobom.

Análny sex

Zatiaľ čo prípady tehotenstiev v dôsledku análneho sexu sú neuveriteľne zriedkavé, stávajú sa. Ale vždy sa vyskytli len u ľudí s reprodukčnou abnormalitou nazývanou kloakálna malformácia.

image

Čo sa stane, ak sa herec pri nakrúcaní milostnej scény vzruší? Koordinátorka intimity odhaľuje tajomstvá zo zákulisia

Táto abnormalita sa vyskytuje u jednej z 50-tisíc žien a vyžaduje si korekčný chirurgický zákrok. Aj potom je však vysoká pravdepodobnosť, že tento stav povedie ku komplikáciám, ako je zlyhanie obličiek, inkontinencia, ťažkosti s otehotnením a väčšie riziko predčasného pôrodu.

Kloaka je „spoločná diera“ na vylučovanie a rozmnožovanie. Zvyčajne sa vyskytuje u plazov a vtákov. U ľudí toto tkanivo rastie ďalej a rozdeľuje kloaku na dva alebo tri otvory - v závislosti od pohlavia. V zriedkavých prípadoch však toto tkanivo nedokáže úplne oddeliť konečník od vaginálnej dutiny.

image

Zatiaľ čo prípady tehotenstiev v dôsledku análneho sexu sú neuveriteľne zriedkavé, stávajú sa. Ale vždy sa vyskytli len u ľudí s reprodukčnou abnormalitou nazývanou kloakálna malformácia.

Unsplash/Freestocks/

Keď sa to stane, môže to umožniť spermiám plávať cez akýkoľvek otvor v deliacej tkanivovej stene smerom k vajíčku, aby ho následne oplodnili. 

Orálny sex s tým nesprávnym mužom

Toto je jedna z najbizarnejších lekárskych správ v histórii. Mladé dievča, ktoré sa narodilo bez vagíny, sa prišlo k lekárom sťažovať na občasné bolesti brucha – ktoré v mnohých ohľadoch napodobňovali kontrakcie. Ďalšie vyšetrenia lekárov odhalili plod v jej maternici a kŕče v bruchu boli vlastne pôrodné bolesti. Dieťa sa nakoniec narodilo cisárskym rezom.

image

Som lesba, priznala sa dcéra prezidenta. Žije v exile, pretože v jej rodisku by za to šla do basy

Ako sa to však stalo? Vzhľadom na to, že sa dievča narodilo bez vagíny, pohlavný styk môžeme hneď vylúčiť. Presne 278 dní predtým však bolo dievča prijaté do nemocnice s bodnými ranami v bruchu. Rany boli výsledkom potýčky medzi ňou, jej žiarlivým bývalým a jej novým partnerom.

Ukázalo sa, že tesne pred bitkou mala so svojím novým partnerom orálny sex. Pri operácii, pri ktorej zašívali rany na jej žalúdku, sa z neho potenciálne vyplavili všetky spermie do jej brušnej dutiny. Tak mohli migrovať smerom k vajíčku a oplodniť ho.

image

Orálny sex s tým nesprávnym mužom.

Unsplash/Deon-black/

Peritoneálna dutina (priestor medzi brušnými orgánmi a telesnou stenou) obsahuje špeciálnu tekutinu, ktorá pomáha pri pohybe potravy tráviacim traktom. Výskum ukázal, že táto tekutina môže podporovať aj prežitie spermií, čo im umožňuje cestovať cez túto dutinu k vajíčku.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. september 2024 01:51