Ufológ prezentoval údajné mimozemské telá pred parlamentom.Twitter/forbes, Ivdsai/
StoryEditor

Ufológ prezentoval údajné telá údajných mimozemšťanov pred parlamentom. Z odhalenia pod prísahou však môže byť len ďalší podvod

khTASR14.09.2023., 09:30h

Nanajvýš neobvyklú prednášku v utorok zažili mexickí poslanci. Na pôde parlamentu si mohli prezrieť bytosti, ktoré vraj „nie sú ľudského pôvodu“. Ostatky tam prezentovali ufológovia, podľa ktorých pochádzajú z Peru a sú zhruba tisíc rokov staré.

Lajkuj Brainee.sk na

„Tieto druhy nie sú súčasťou našej evolučnej histórie tu na Zemi. A nie sú to ani nálezy získané z havarovaného UFO. Boli nájdené v baniach s riasami a postupne skameneli,“ povedal poslancom novinár a nadšenec do mimozemských civilizácií Jaime Maussan, ktorý vypovedal pod prísahou.

Tvrdil tiež, že takmer tretina DNA vystavených bytostí je „neznáma“. Miestom nálezu je vraj mesto Cusco v Peru a vek objektov okolo tisíc rokov. Podľa Maussana tvory skúmala Mexická národná autonómna univerzita, kde vedci na získanie dôkazov použili rádiokarbónovú metódu datovania. Röntgen zase vraj ukázal, že jedno z telíčok v sebe malo isté vajcia.

Poslanci si obe mumifikované bytosti mohli prezrieť cez sklo a podľa portálu Sky News v nich akcia zanechala „veľa otázok a aj obavy“ a tiež zhodli, že sa „o tom budú ešte baviť“. Okrem mexických zákonodarcov sa na slávnostnom odhalení údajných ufónov zúčastnil aj bývalý americký pilot Ryan Graves, ktorý už skôr vyhlásil, že sa o množstve neidentifikovateľných objektov na oblohe informuje veľmi nedostatočne.

Ďalší podvrh?

Fyzikálny ústav univerzity vo vyhlásení citovanom agentúrou AFP síce potvrdil, že vykonal na telách testy, „ale len na určenie ich veku, ktorý odhadol na 1000 rokov“. Pôvod vzoriek vedci nezisťovali. Laboratórium súčasne deklarovalo, že sa „dištancuje od akéhokoľvek následného použitia, interpretácie alebo skreslenia výsledkov, ktoré vydalo“.

Francúzsky denník Libération s odvolaním sa na mexické médiá napísal, že aj mnohí používatelia internetu si všimli, že vystavené telá nie sú mimozemského pôvodu. Takéto isté múmie sa totiž predtým objavili v kontroverznom dokumentárnom filme Unearthing Nazca z roku 2017.

Už v tom čase mnohé zdroje dokázali, že títo tzv. mimozemšťania boli v skutočnosti poskladaní z rôznych mumifikovaných ľudských pozostatkov, pričom predĺžený tvar ich lebiek bol výsledkom prastarého peruánskeho zvyku. Podľa Libération sa teraz čaká na výsledky nových analýz nariadených mexickým štátom.

Udalosť ekvivalentná tomu, čo sa stalo v utorok v mexickom Kongrese, je naplánovaná na štvrtok 14. septembra vo Washingtone, kde americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) zverejní správu o neidentifikovateľných anomálnych javoch (UAP), známych aj ako neidentifikované lietajúce objekty (UFO).

image

Zemetrasenia v Maroku sprevádzali záhadné modré záblesky. Mimozemšťania či predzvesť katastrofy? Odborníkov jav rozdeľuje

NASA pritom tvrdí, že nateraz nič nenasvedčuje tomu, že by UAP či UFO mali mimozemský pôvod. Experti upozorňujú, že mnohé z nevysvetliteľných javov by mohli byť v skutočnosti optické ilúzie, drony, čínske meteorologické balóny alebo kozmický odpad.

Portál iDnes.cz patrí pod spoločnosť Mafra, do portfólia ktorej spadá aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 14:36