USA má vlastniť telá aj lode mimozemšťanov.Elizabeth Frantz/reuters, Pixabay/christianplass
StoryEditor

USA má vlastniť telá aj lode mimozemšťanov. Prezradil pod prísahou bývalý zamestnanec organizácie vyšetrujúcej UFO

ČTKiDnes.cz27.07.2023., 12:30h

Vláda Spojených štátov drží v tajnosti dlhoročný program, ktorý sa zaoberá zhromažďovaním a reprodukciou lietajúcich objektov neznámeho pôvodu. Pri napäto očakávanom vypočutí pred jedným z výborov Snemovne reprezentantov to v stredu povedal bývalý člen vládnej pracovnej skupiny David Grush.

Lajkuj Brainee.sk na

Bývalý spravodajský dôstojník letectva David Grusch bol v minulosti súčasťou pracovnej skupiny pre štúdium UAP (unidentified anomalous phenomena). Pri ostro sledovanom vypočutí v americkom Kongrese boli po jeho boku niekdajší príslušníci vzdušných síl amerického námorníctva David Fravor a Ryan Graves. Tí, ako svedkovia opisovali svoje skúsenosti incidenty s UFO.

Grusch vypovedal, že bol počas svojich oficiálnych aktivít informovaný o programe fungujúcom po desaťročia, ktorého cieľom je zaisťovať havarované UAP a vyrábať ich repliky. Sám vraj k týmto operáciám nemal prístup a žiadne mimozemské stroje nevidel, tvrdí však, že ho 40 svedkov uistilo, že existujú. Na otázku, či USA majú informácie o mimozemskom živote, odpovedal, že vláda pravdepodobne pozoruje „mimozemské“ aktivity od 30. rokov minulého storočia.

image

Bývalý zamestnanec vládnej organizácie vyšetrujúcej UFO prezradil šokujúce správy. USA podľa neho vlastní mimozemské plavidlo

Verejne s týmito tvrdeniami Grusch prvýkrát vystúpil pred niekoľkými týždňami, dôkazy pre jeho výpovede však nie sú k dispozícii. Pentagon vyjadrenie o tajnom zbere mimozemských technológií popiera. Hovorkyňa ministerstva obrany uviedla, že vyšetrovatelia nenašli žiadne informácie, ktoré by podporovali tvrdenie, že takýto program v minulosti existoval alebo aktuálne existuje.

Téme UAP však americké inštitúcie venujú čoraz väčšiu pozornosť. Kongres vlani v tejto veci usporiadal prvé vypočutie po viac ako 50 rokoch, pri ktorom armádni predstavitelia uviedli, že evidujú stovky incidentov so záhadnými lietajúcimi objektmi. Americkí činitelia o výskume týchto javov hovoria ako o otázke národnej bezpečnosti, vzhľadom na obavy, že pozorované úkazy môžu byť napojené na súpera Washingtonu.

Požadujú väčšiu transparentnosť

Vypočutie síce neprinieslo žiadne veľké novinky - ani potvrdenie mimozemského života - ale skutočnosť, že svedkovia dostali možnosť vypovedať pred Kongresom, bola sama osebe pozoruhodná. Zákonodarcovia a svedkovia využili panel na to, aby od armády požadovali väčšiu transparentnosť okolo UAP, uvádza BBC.

image

Odtajnené dokumenty ukazujú bizarné plány Američanov. Mesiac chceli bombardovať jadrovými zbraňami

Americký Senát aktuálne prejednáva opatrenia, ktoré by vládu donútilo, aby po desaťročiach mlčania zverejnila záznamy týkajúce sa pozorovania UFO. Návrh požaduje, aby americký národný archív zbieral informácie a záznamy o UFO od všetkých „relevantných vládnych úradov“, načo by sa zverejňovali, ak by kontrolná komisia u konkrétnych z nich jasne nezdôvodnila, prečo majú zostať utajené.

Portál iDnes.cz patrí pod spoločnosť Mafra, do portfólia ktorej spadá aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:28