Giorgio A. Tsoukalos dokáže mimozemšťanmi vysvetliť skutočne všetko, okrem svojho účesu.Facebook/giorgio Tsoukalos Memes, Profimedia.cz/
StoryEditor

Príbeh slávneho memečka: Za všetkým hľadaj mimozemšťanov. Vlasatý ufológ a moderátor baví internet už trinásť rokov

Radomír Dohnal20.06.2023., 15:00h

Od moderovania kulturistických súťaží cez vlastný seriál o UFO až ku slávnemu memečku. Giorgio A. Tsoukalos dokáže mimozemšťanmi vysvetliť skutočne všetko, okrem svojho účesu.

Lajkuj Brainee.sk na

Dnes štyridsaťpäťročný Tsoukalos priezviskom nezaprie grécky pôvod, ale svoje korene má skôr v Rakúsku a Švajčiarsku. V Spojených štátoch si začal budovať kariéru, vo všetkej vážnosti, moderovaním kulturistických súťaží a rôznych prehliadok vyznávačov bodybuildingu, píše iDnes.cz.

Išlo mu to nanajvýš dobre, pretože sa po troch rokoch v brandži z pomerne neznámej televíznej osobnosti vyšvihol až na postproducenta a režiséra hviezdnej udalosti. Súťaže Pro Grand Prix, spoluorganizovanej Medzinárodnou federáciou kulturistiky a fitness v San Franciscu.

Od kulturistov k UFO

Pre tých, čo ho poznali a sledovali, bolo o to väčším prekvapením, kam sa z moderátorského vrcholu sveta svalovcov vydal ďalej. Začal sa totiž objavovať v rolách samozvaných odborníkov a špekulujúcich bádateľov v programoch amerického History Channel. Ako bystrý, pohotový a nemenej vtipný komentátor sa tu čoskoro dočkal svojej vlastnej relácie.  Program sa volal Ancient Aliens, (Votrelci dávnoveku) a Tsoukalos ho spoluprodukoval, písal mu scenár a vyberal doňho hostí.

Natočilo sa, vrátane mnohých rozšírení, pokračovaní a špeciálov, trinásť sérií. Tsoukalos sa sám stal jeho najväčšou a hlavnou hviezdou, pretože sa v ňom objavil najmenej pri dvoch stovkách príležitostí. A vždy dokázal nesmierne komplikované veci geniálne zjednodušiť, zamotané príbehy rozpliesť a všetko náležite podať divákom. Pravda, trochu šablónovito.

Za všetkým hľadaj mimozemšťanov

Giorgio A. Tsoukalos je tiež nadšeným ufológom. A jeho ústrednou témou je hypotéza existencie dávnovekých mimozemšťanov. Podľa nej kedysi pradávno, v pravekých časoch, planétu Zem navštívili hostia z inej planéty. Mimozemská civilizácia, od ktorej sa tie pozemské všetkému naučili. A ktorá sa stala jeho vysvetlením na všetky nezvyčajné historické udalosti.

Jeho zjednodušené výstupy sa stali legendárne, rovnako ako veta: „Ja nehovorím, že to nutne museli byť mimozemšťania, ale... boli to mimozemšťania.“

Na obrazovke to fungovalo skvele. Tam, kde je nejaká kapitola histórie len trochu nejasná, tam, kde je záhada spletitejšia než iné, tam nastupuje rozprávač Tsoukalos s kaskádou divokých zovšeobecnení, poloprávd, opätovným spochybnením už skôr vyvrátených tvrdení a pseudovedeckých faktov. A práve pri jednom vysvetľovaní jednej z jeho šialených teórii v seriály vznikol záber, ktorý už od roku 2010 baví internet.

Vníma to ako propagáciu svojho seriálu

Riešiš nejakú zásadnú životnú otázku, napríklad kto ti v práci zjedol desiatu, ktorú si si odložili v chladničke? Stačí len fotka s pánom Tsoukalosom a odpoveď je jasná. Zrejme za to môžu mimozemšťania.

Nerozumieš ani slovu manažérovho prejavu na porade a nechápavo sa obraciaš na svojich kolegov, o čom to vlastne hovorí? Odpoveďou je obrázok s Tsoukalosom. A ty už vieš, prečo tvoj sused kosí trávu kosačkou v sobotu o šiestej ráno. Nezúfaj, čokoľvek, čo je na hranici ľudského chápania, alebo za ňou, sa dá vysvetliť mimozemšťanmi.

Jeho fotka je často vizuálnym komentárom v diskusiách, ktoré sú nevysvetliteľné, prehnane komplikované a zmätené. Tam, kde niekto naznačuje možnú konšpiráciu, vládne sprisahanie alebo volebný podvod – tam sa skôr alebo neskôr objaví Tsoukalos. A zasahuje aj tam, kde sa ťa niekto snaží oklamať príliš zjednodušujúcim, prehnane zovšeobecňujúcim alebo pseudovedeckým výkladom.

image

Meme legenda Hide The Pain Harold sa stretol s kontroverzným psychológom. Nikto netuší prečo

Sám Giorgio A. Tsoukalos sa pritom necíti byť touto formou popularity dotknutý. Chápe to ako veľkú česť a súčasne skvelú propagáciu svojho seriálu. Mimozemšťanmi sa dá vysvetliť skutočne všetko, okrem jeho účesu.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 19:02