Malý génius má IQ 145. V dvanástich získal titul z kvantovej fyziky, a chce ísť na medicínu.Facebook/Uzenzy Melly
StoryEditor

Má IQ 145, jeho rovesníci chodia na základku. On získal titul z kvantovej fyziky

kov19.07.2022., 15:00h

Chlapec je jedným z najmladších absolventov vysokých škôl na svete.

Lajkuj Brainee.sk na

Laurent Simons je malý génius, akého svet ešte nevidel. Nedávno ako 12 ročný získal magisterský titul z kvantovej fyziky, štúdium dokonca ukončil o rok skôr ako jeho spolužiaci. Chlapec patrí medzi najinteligentnejšie deti na svete, a na európskych univerzitách je už teraz celebritou, píše portál Le Parisien

Malý génius

Predtým nadaný chlapec úspešne absolvoval bakalárske štúdium z fyziky na univerzite v Antverpách s najvyšším vyznamenaním. Svojich rovesníkov tak Laurent predbehol o desiatky rokov, kým oni ukončia základnú školu, geniálny chlapec si už môže robiť aj doktorát.

Belgičan druhý stupeň základnej školy ukončil v neuveriteľných siedmych rokoch. Výška Laurentovho IQ je 145, priemerné hodnoty inteligenčného kvocientu sa pritom pohybujú v rozmedzí 90-110. 

image

Halucinácie, žltá zimnica či smrť. Pozor na uštipnutie týmito zvieratami, môže byť extrémne nebezpečné

„Ešte som nedosiahol svoje maximum. Moje limity sú vyššie. Ani mi to neprišlo také ťažké,“ vyjadril sa na margo svojho úspešného magisterského štúdia, Laurent. Zvláštnou schopnosťou malého génia je údajne to, že si okamžite dokáže zapamätať všetko, čo prečíta.

Keď túto schopnosť a rozsah jeho talentu chceli učitelia overiť, dostával od nich Laurent test za testom. „Povedali nám, že je ako špongia," hovorí jeho otec Alexander. 

Chlapec pochádza z rodiny lekárov, no ani jeho rodičia nechápu, kde sa v ňom berie toľko inteligencie a snahy, píše CNN. „Počas tehotenstva som jedla mnoho rýb," žartuje jeho matka Lydia. 

„Nechceme, aby bol príliš vážny. Robí, čo sa mu páči," objasňuje Alexander. „Snažíme sa nájsť rovnováhu medzi tým, že je ešte veľmi mladý a jeho talentom." 

Chce vyvíjať umelé orgány

Na začiatku tohto roka sa Laurent podieľal na výskume s tímom BIRD. „Bolo vzrušujúce naučiť sa, ako pripraviť vzorky na analýzu, ako fungujú merania molekulárnych zložení krvi pomocou FTIR a ako sa tu vyvíja laserová technológia pre medicínske aplikácie,“ zhrnul svoje pôsobenie v tíme vedcov.

Na koniec šesť týždňového programu sa mladý génius netešil. „Rád by som tu zostal dlhšie, bol to nezabudnuteľný čas. Ďakujem, že som tu mohol byť,“ dodáva.

V budúcnosti sa nadaný chlapec plánuje venovať štúdiu medicíny. Zamerať by sa chcel na vývoj umelých orgánov. „Všetko sa bude ovládať mysľou. Vo finále môže byť celé robotické telo s živou hlavou," popisuje Laurent svoje smelé plány.  

Štúdium pre túto profesiu bežne trvá deväť až 12 rokov, Laurent Simons však už viackrát dokázal, že vie prekvapiť. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 05:16