Muža okradli, no telefón mu vrátiliUnsplash/Masakaze Kawakami
StoryEditor

Muža okradli priamo na ulici. Keď zlodeji zistili, že má Android, vrátili mu mobil s tým, že taký nechcú

Miroslav Kamody05.12.2023., 14:00h

Ultimátna ochrana pred zlodejmi? Telefón s operačným systémom Android.

Lajkuj Brainee.sk na

Muž v americkom meste Washington sa stal minulý mesiac obeťou ozbrojenej lúpeže, pri ktorej mu zlodeji zobrali „všetko, čo mal vo vreckách“, vrátane kľúčov od auta a smartfónu. Ako informuje portál ABC7, jedinou dobrou správou bolo, že muž vlastnil telefón s operačným systémom Android. S tým nechceli mať zlodeji nič spoločné.

image

Aj vám všade vyskakuje reklama na čínsky obchod Temu? Slovenský online marketér varuje, že môže byť poriadne škodlivý

O celom prípade sa muž rozhodol hovoriť aj so svojou manželkou, chceli však zostať v anonymite. Manželka vysvetlila, že v ten deň pracovala „do skorých ranných hodín“ a jej manžel trval na tom, že jej v meste pristaví auto, aby nemusela ísť domov pešo. Keď muž zaparkoval a vydal sa späť do svojho bytu, pristúpili k nemu „dvaja maskovaní páni“ so zbraňami.

Toto nechceme

„Okradli ho, vzali mu všetko, čo mal vo vreckách, kľúče od môjho auta, nastúpili a odišli,“ rozprávala žena. Pred jazdou si však zlodeji prezreli telefón, ktorý práve ukradli, a urýchlene ho vrátili manželovi.

image

Muža okradli, no telefón mu vrátili

Unsplash/Bastian Pudill

„V podstate sa pozreli na ten telefón a povedali si: „Ach, to je Android? Toto nechceme. Mysleli sme si, že je to iPhone,“ opisuje situáciu manželka. Napriek tomu, že jej manžel mohol dostať telefón späť, žena hovorí, že táto udalosť „prevrátila ich život hore nohami“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 03:51