Nokia 3310Unsplash/Mingwei Lim
StoryEditor

V Lučenci stanovili nový rekord v hode mobilom do diaľky. Nokia 3310 letela do vzdialenosti vyše 75 metrov

TASR20.08.2023., 16:44h

Nový slovenský rekord v hode mobilom do diaľky v Lučenci vytvoril Banskobystričan Adam Antalec. Jeho hodnota bola 75,8 metra. TASR o tom v nedeľu informoval zástupca Knihy slovenských rekordov Igor Svítok.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako ďalej uviedol, na druhom mieste sa umiestnil Martin Bezák z Partizánskeho, ktorý hodil mobil do diaľky 69,8 metra. Tretím bol Matej Tkáč z Banskej Bystrice s hodnotou 68,8 metra, ktorý vlani skončil na druhom mieste. Svítok pripomenul, že na lučeneckom futbalovom štadióne v sobotu hádzali súťažiaci mobily Nokia 3310 s batériou.

image

Vyrobil najväčší funkčný iPhone na svete. Dokážeš si na ňom urobiť selfie, aj spustiť bežné aplikácie

Podľa jeho slov to boli druhé Majstrovstvá Slovenska v hode mobilom do diaľky. „Boli sa pozrieť aj partneri akcie, ktorí prispeli aj k ekologickému vzdelávaniu. Vyzbierali množstvo nepoužívaných telefónov,” objasnil s tým, že víťaz získal nový mobilný telefón.

Stovky súťažiacich

Dodal, že súťažili deti, ženy a muži a snažili sa zlomiť minuloročný slovenský rekord, ktorého hodnota bola 66,4 metra. „Do podujatia sa počas dňa zapojilo 501 súťažiacich,” podotkol.

image

Areál počas minulého ročníka

hodtelefonom.sk

Akcia bola v sobotu súčasťou desiateho ročníka Lučeneckého hodovania. Podujatie okrem hudobného programu prinieslo i tradičný jarmok, pivný festival či jazdy historickým vlakom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 20:47