Pozri si najnovšie zmeny v populárnej aplikácii.Pexels/anton/
StoryEditor

Zbystri pozornosť. V aplikácii, ktorú používaš aj ty, prichádza päť radikálnych zmien

Michal Čiernik17.01.2023., 14:00h

Nové zmeny v aplikácii WhatsApp sa rovnako dotknú používateľov iOS aj Androidu. Niektoré zmeny však budú najskôr zavedené a otestované v beta aplikácii a až potom sa stanú súčasťou hlavnej aplikácie.

Lajkuj Brainee.sk na

Populárna aplikácia na odosielanie správ, ktorú vlastní Meta, má približne dve miliardy používateľov na celom svete. Po novom táto užitočná aplikácia chystá mnoho nových zmien. Tie sa zvyčajne najprv predstavia v beta verzii aplikácie aby vychytali všetky nedostatky.

Používatelia tejto aplikácie sa môžu tešiť na vzrušujúce nové doplnky, ako je nová funkcia fotoaparátu, alebo presúvanie histórie rozhovorov z jedného zariadenia na druhé. Nie je však jasné, kedy budú zmeny k dispozícii pre širokú verejnosť, pretože ich zavedenie môže WhatsAppu trvať mesiace, uvádza Mirror. Na všetky pripravované zmeny sa pozreli odborníci z WABetaInfo.

Jednoduchšie blokovanie

Blokovanie nechcených kontaktov bude rýchlejšie a jednoduchšie ako predtým s novou skratkou, ktorá bude uvedená v zozname možností chatu používateľa. Blokovanie viacerých používateľov naraz zatiaľ nebude možné, no novú funkciu možno očakávať v budúcej aktualizácii aplikácie.

image

Mladí zabudli telefonovať. Žena sa to generáciu Z snaží naučiť, za hodinu si účtuje 500 eur

„Myslíme si, že táto funkcia bude veľmi užitočná, najmä ak dostanete veľa správ od ľudí, ktorých nepoznáte alebo s ktorými nechcete hovoriť, takže ich môžete rýchlo zablokovať otvorením možností rozhovoru,“ uvádza WABetaInfo.

Detekcia textu v obrázkoch

Táto užitočná novinka by mala byť v beta verzii dostupná už teraz. „Jednoducho otvor obrázok, ktorý obsahuje text a over prítomnosť tlačidla na detekciu textu. Ak je tlačidlo viditeľné, môžete začať extrahovať text z obrázkov vo svojich konverzáciách,“ vysvetľuje WABetaInfo. Softvér nie je dostupný pre používateľov, ktorí majú mobilný operačný systém starší ako je iOS 16.

Presúvanie rozhovorov v Androide

WhatsApp uľahčuje používateľom systému Android presúvanie histórie rozhovorov z jedného zariadenia na druhé. To by znamenalo, že používatelia nemusia používať Disk Google, aby získali späť svoje chatové údaje, keď prejdú na nové zariadenie. Táto funkcia je stále vo vývoji a nie je jasné, kedy bude spustená pre používateľov systému Android.

Posielanie médii s popisom

V minulosti, keď si chcel posielať obrázok alebo video vo WhatsAppe svojej rodine alebo priateľom, nemohol si k nemu pridať titulok. Ak si chcel vysvetliť, prečo si poslal práve túto fotku, musel si odoslať aj ďalšiu správu navyše.

image

Riskantné či nelegálne správanie sa mladých na internete. Trolling, sexting a pornografia sú pre nich úplne bežné

S novou aktualizáciu aplikácie sa to však mení. „WhatsApp predstavuje upozornenie, ktoré informuje používateľov o možnosti posielať obrázky, videá, GIFy a dokumenty s titulkami,“ informuje WABetaInfo.

Nový režim fotoaparátu

WhatsApp pracuje na režime fotoaparátu, ktorý používateľom umožní jednoduchšie prepínať medzi režimom fotoaparátu a videa. V súčasnosti musíš podržať tlačidlo fotoaparátu, aby si mohol nahrávať video. Nová funkcia medzi prepínaním fotoaparátu a videa bude podobná tej, ktorá sa používa operačnom systéme iOS.

image

Státisíce followerov sú fuč. Pozri si, ktoré osobnosti okrem Javorčekovej prišli o svoje instagramové účty

„To je dobrá správa pre všetkých používateľov WhatsApp, pretože táto funkcia im pomôže nahrávať videá jednoduchým a ľahším spôsobom,“ tvrdí WABetaInfo. Táto funkcia žiaľ nie je k dispozícii, pretože je ešte vo vývoji.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 21:36