Pexels/Andrea Piacquadio
StoryEditor

Temné zákutia internetu. Ak nechceš mať nočné mory, tieto veci si radšej nikdy negoogli

Miroslav Kamody27.01.2022., 13:30h
Niektoré veci by mali zostať tvojim očiam navždy skryté. Toto je článok práve o nich.
Lajkuj Brainee.sk na

Internet je skvelé miesto, kde sa môžeme dozvedieť množstvo užitočných, zaujímavých či bizarných informácií. Na ich získavanie využívame internetové vyhľadávače, spomedzi ktorých je najpoužívanejším Google. My sme nahliadli do jeho útrob a prinášame ti zoznam vecí, ktoré by si si nikdy za žiadnych okolností nemal googliť.

Sú totiž nechutné, z mnohých napína a iné ti zase nedovolia večer zaspať. Vyhľadať si tieto veci rozhodne nie je dobrý nápad. NIKDY!

Fournier

Fanúšikom americkej NBA sa hneď vybaví hráč New York Knicks Evan Fournier. Jeho priezvisko predstavuje v starej francúzštine pomenovanie pre profesiu pekára, no okrem toho má aj jeden omnoho temnejší význam. Je to totiž názov typu extrémne nepríjemnej gangrény, ktorá postihuje pohlavné orgány. Pozrieť si tieto obrázky rozhodne nestojí za to.

Evan Fournier TASR/AP Photo/Adam Hunger

Calculus Bridge

Aj keď to možno na prvý pohľad vyzerá ako nejaký matematický problém či názov konkrétneho mostu nieke vo svete, nie je tomu ani zďaleka tak. V skutočnosti ide o zubný problém. Calculus Bridge predstavuje mostík stvrdnutého zubného kameňa naprieč zubami. Ak človek problém ignoruje, môže ho odstrániť jedine zubár násilným odštiepením.

Jiggers

Je veľký rozdiel medzi tým, či sa zaujímaš o miešanie nápojov, alebo či sa chceš povracať. Slovo Jiggers totiž označuje drobný nástroj barmanov, ktorý používajú na nalievanie shotov v baroch. Rovnaký názov však má aj hrôzostrašný parazitický hmyz, ktorý sa ti zavŕta do kože a nakladie do nej svoje vajíčka.

Jigger Unsplash/Kike Salazar N

Mouth larva

Jeden človek sa raz v príspevku na Reddite pochválil nechutnou skúsenosťou. Na internete potreboval z nejakého dôvodu nájsť obrázky larvy mole (v angličtine moth larva), omylom však urobiť preklep a napísal mouth (ústa). To, čo našiel si zrejme vieš domyslieť. Ústne larvy skutočne existujú a my ti zaručujeme, že nechceš vedieť, ako vyzerajú.

No sleep

Pokiaľ máš problémy so spánkom, fráza No sleep ti zrejme nijako nepomôže. Vyhľadávanie ti totiž ponúkne vlákno na Reddite, ktoré je plné hororových príbehov, ktoré ti nedovolia zaspať. Pokiaľ si teda doteraz nevedel, prečo sa ti nedá zaspať, po čítaní príspevkov vo vlákne budeš aspoň poznať dôvod.

Problémy so spánkom Pexels/Cottonbro

Krokodil

Toto zviera vzbudzuje obavy samé o sebe. Pokiaľ si však začneš hľadať drogu krokodil, derivát morfínu so silnými opioidnými účinkami, zostaneš poriadne zaskočený. Krokodil sa používa ako náhrada za heroín v Rusku a na Ukrajine. 

Vedľajšie účinky zahŕňajú toxické látky, ktoré môžu „uvariť“ pokožku alebo spôsobiť rozsiahlu infekciu tkaniva alebo poškodenie v mieste vpichu. Stala sa známa ako droga, ktorá požiera mäso.

Tvoje príznaky

Na záver jedna z najdôležitejších vecí. Pokiaľ sa necítiš najlepšie alebo ťa bolí nejaká časť tela, rozhodne nenahradzuj odborníka s lekárskym vzdelaním za Google. Z najväčšou pravdepodobnosťou sa dozvieš, že máš smrteľnú chorobu, z ktorej sa nedá vyliečiť.

V skutočnosti máš možno problém, ktorý by vyriešil lekár a týždňové lieky. Keďže to ale niekto z nás nedokáže určiť, rozhodne nepodceňuj svoj zdravotný stav a navštív odborníka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 17:25