Ľudia si vytvárajú digitálne klony ktoré robia za nich.X/Epsilon11, Wikimedia/Gage Skidmore/
StoryEditor

Ľuďom sa nechce pracovať už ani z domu. Vytvárajú si digitálne klony, ktoré robia takmer všetku robotu za nich

Michal Čiernik16.04.2024., 12:00h

Repliky vytvorené umelou inteligenciou sa zúčastňujú Zoom stretnutí, odpovedajú na e-maily a prednášajú, takmer identicky ako ich reálne verzie.

Lajkuj Brainee.sk na

Predstav si, že by tvoj digitálny klon za teba spravil väčšinu roboty, odpovedal na e-maily, zúčastňoval sa porád a konferencií či dokonca školil či poskytoval rady s tvojimi znalosťami. Zatiaľ čo ty by si si užíval voľno a míňal „ťažko“ zarobené peniaze.

Ľudia po celom svete, ktorí prevažne pracujú z domu, alebo sa živia ako rôzni lektori či tréneri, začínajú svoje klony reálne využívať.

image

Honor predstavil novú funkciu. Umožní ovládať smartfóny iba prostredníctvom pohľadu

Hudobný producent !Illmind nedávno spustil svojho digitálneho robota poháňaného AI s názvom „BlapGPT“, ktorý poskytuje rady začínajúcim producentom. Obhajca alternatívnej medicíny Deepak Chopra vytvoril svoju realistickú verziu AI, ktorú volá Zoom.

Umelé vedomie

Dara Ladjevardian, spoluzakladateľka spoločnosti Delphi, pre Daily Mail povedala, že online tvorcovia, influenceri a profesionáli v oblasti obchodu používajú Delphi na vytváranie svojich „klonov“ a naučili svoju digitálnu osobnosť interagovať rovnako ako skutočná osoba. Spoločnosť používa podcasty, videá, súbory PDF a iný podobný obsah na vytvorenie presného klonu schopného napodobňovať myšlienky a reč používateľa. A celé toto klonovanie je hotové do hodiny.

Spoločnosť si účtuje mesačný poplatok za digitálne klony od 19 do 399 dolárov (18 až 375 eur). V drahších verziách zákazníci dostanú viac funkcií, ako je napríklad telefónne číslo svojej repliky. Influenceri môžu svoje digitálne výtvory prepojiť aj s aplikáciami ako Spotify a Instagram, za čo si ale Delphi berie províziu 10 až 15 percent.

Ladjevardian vysvetlila, že zákazníci prichádzajú do ‘Clone Studio‘ spoločnosti, aby vytvorili virtuálnu verziu seba samých. „Môžu tiež nahrať svoj hlas, takže klon sa naučí, ako hovoria,“ dodala.

Podľa spoluzakladateľky tréneri využívajú službu, aby oslovili viac ľudí. „Tréneri alebo experti, ktorých čas je zvyčajne veľmi drahý, môžu teraz umožniť mnohým ľuďom učiť sa od nich personalizovaným spôsobom, za oveľa nižšiu cenu,“ prezradila. Ladjevardian verí, že jedného dňa bude mať klon každý.

Repliky zamestnancov

Japonská firma Alt.AI dokonca naklonovala 100 svojich zamestnancov pomocou pomocou údajov z e-mailov, Slacku a inej komunikácie, vďaka čomu sú schopní komunikovať v mene konkrétnych zamestnancov.

Klony pokračujú v práci, aj keď sú ich reálne verzie na dovolenke a spoločnosť ich za to aj vypláca. „Máme prvý a jediný platový systém na svete, ktorý vypláca dodatočné mzdy samotným zamestnancom na základe produktivity ich AI klonov,“ chváli sa spoločnosť.

Firma minulý rok vytvorila aj klon Kou Takimota, prezidenta spoločnosti Dentsu Digital, pričom tvrdila, že fotoreálny klon má „umelé vedomie“. Klonovaný šéf môže podľa nich zdieľať svoju „osobnosť, myšlienky či samotnú filozofiu riadenia.“

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 14:02