Matka ľutuje, že má dieťa, lebo nemá čas na sebaUnsplash/Alex Pasarelu
StoryEditor

Ľutujem, že mám dieťa, pretože nemám čas na Netflix ani na seba. Prezradila matka na TikToku

Miroslav Kamody26.10.2023., 15:00h

Čerstvej mamičke zrejme nikto nepovedal, čo znamená byť rodičom.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď sa staneš rodičom, je prirodzené, že sa musíš vzdať mnohých vecí. Rozlúčiť sa preto aspoň sčasti treba napríklad s dlhým víkendovým spánkom, času osamote, sviatkov, nadmerného vyvaľovania sa pred telkou či zábavnými nočnými párty s priateľmi. Na toto všetko musíš byť dopredu pripravený, píše portál LadBible.

Táto skutočnosť však zrejme nebola zrejmá jednej žene, ktorá zostala priadne rozrušená po tom, ako si uvedomila, koľko toho musí obetovať, aby mohla byť mamou. Vybrala sa preto na platformu Mumsnet (zahraničná obdoba nášho modrého žrebca), aby si tam vybila svoju frustráciu.

image

Mami, som v pohode! Belgičan baví státisíce ľudí, na sociálnych sieťach vytvoril vtipný virál

Ľutuje, že mala dieťa

„Moje dieťa má desať mesiacov. Milujem ju viac než čokoľvek na svete. Neustále sa bojím, že sa jej stane niečo zlé. Je to milé, bystré, šťastné, milé a celkom nezávislé dieťa. Ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že ľutujem, že som ju mala. Chcem sa len vrátiť do svojho starého života,” píše frustrovaná matka, ktorej zrejme nikto nepovedal, ako to chodí.

„Mal som tichý, pokojný, nevzrušujúci život, a to sa mi páčilo. Som veľmi introvertný, sebestačný človek a vždy som bola šťastná, že som bola sama, pracovala som z domu, po večeroch som sledovala Netflix, užívala som si prírodu, občas som si dala večeru. Možno raz za čas voľno,” pokračuje v opise svojho života pred rodičovstvom.

image

Matka ľutuje, že má dieťa, lebo nemá čas na seba

Unsplash/Kelly Sikkema

Povedala, že „neustály zmysel pre zodpovednosť“ a „neustále zabávanie dieťaťa“ bolo veľmi vyčerpávajúce. Čerstvá mamička bola prekvapená, že nemôže celý deň len sedieť, relaxovať a nič nerobiť, pretože musí byť stále v pohotovosti.

Bude to lepšie, odkazujú rodičia

„Viem, že mať staršie dieťa bude mať svoje vlastné ťažkosti, ale som zvedavá, či si to užijem viac, keď sa s ňou budem môcť trochu hádať a ona sa bude môcť viac zabaviť?” uzavrela. Aj keď ide o kontroverzné vyjadrenie, ktoré by zrejme v budúcnosti jej vlastné dieťa rozhodne nepotešilo, rodiča v komentároch jej písali, že časom sa to jednoducho zlepší.

image

Ako vznikla motorová píla? Dvojica škótskych lekárov ju pôvodne vytvorila ako pôrodný nástroj na rezanie žien

„Všetko je súčasťou rodičovstva, naučíte sa to brať po svojom,” napísal jeden. Ďalší dodal: „Akonáhle nebudete musieť sledovať každú jednu vec, ktorú robia, a vlastne chcú s vami robiť celkom zábavné veci, určite sa to zlepší.” Ďalší jej zase odporučil terapeuta, aby nebola v depresii. Aj tak je ale najdôležitejšie, aby si budúci rodiča uvedomovali, aké zmeny do ich života prinesie dieťa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 22:03