Karibské more, MexikoJonathan Kubben/Instagram
StoryEditor

Mami, som v pohode! Belgičan baví státisíce ľudí, na sociálnych sieťach vytvoril vtipný virál

iDnes.cz13.10.2023., 12:30h

Jedného dňa dal výpoveď v práci a odišiel na Kubu. Od tej doby Jonathan Kubben cestuje po celom svete a z každého miesta na diaľku vtipne informuje svoju matku, že je v poriadku. Teraz plánuje správu poslať z vesmíru.

Lajkuj Brainee.sk na

Asi každého z nás občas napadlo všetko zabaliť a odletieť na druhý koniec sveta. Nechať za sebou prácu a starosti. Lenže to urobí naozaj málokto. A ten, kto áno, určite vie, že pre rodičov by taký náhly nápad znamenal veľký stres. A vedel to aj Jonathan Kubben Quiñonez, píše sa na portáli iDnes.cz.

Jedného dňa si kúpil jednosmernú letenku na Kubu, dal výpoveď v práci a všetko oznámil rodičom. Matka, samozrejme, neskákala od radosti, a tak z toho vznikol zvyk, ktorým Jonathan na jednej strane baví svet, na druhej potom pravidelne informuje o tom, že je v poriadku. 

Plánuje niečo veľké

Stačilo urobiť si veľkú ceduľu práve s nápisom „Mami, som v poriadku“. Tú so sebou Jonathan vozí po celom svete, zvládol už navštíviť niekoľko aj veľmi exotických krajín. A z každej destinácie si urobí fotografiu s touto ceduľou, ktorú pošle domov a zavesí na svoje sociálne siete. 

Tento pozdrav tak mama videla z Kuby, Mexika, Kolumbie alebo z Peru. Raz sa s ceduľou potápa so žralokmi, inokedy pózuje na pláži s modelkami a pozdrav poslala aj zo zoskoku padákom. Priamo zo vzduchu, samozrejme. 

Pôvodne belgický obchodník, dnes skôr influencer, má ale veľké plány. Plážam a moru chce dať na chvíľu stopku. Teraz by rád poslal svoju správu z úplne iného miesta. „Chcem byť prvý, kto matke pošle odkaz z vesmíru,“ povedal magazínu MailOnline Travel. Išlo by o jeho cestovateľský vrchol a tiež o posledný odkaz. „Myslím si, že to už nedokážem prekonať. Čo by bolo viac? poslať správu z Marsu?“

image

Tipy na cestovanie, brutálne fotky či lacné letenky. Týchto slovenských travel blogerov musíš sledovať

V tejto chvíli vraj jedná s Európskou vesmírnou komisiou, aby zistil, či by taký netradičný odkaz mohol vôbec prejsť. Bolo by potrebné ho umiestniť na satelit, ktorý by sa okolo Zeme otáčal niekoľkokrát denne tak, aby bol čo najviac viditeľný. Zatiaľ je to len nápad, ale niečo nám hovorí, že ho 34-ročný cestovateľ nakoniec nejak zvládne zorganizovať. 

Podporu má vo viac než pol milióna sledujúcich na Instagrame. Jeho videá a fotografie sú extrémne úspešné, majú viac než sto miliónov zhliadnutí. 

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 21:57