Instagram/emamuller, archív ksebe
StoryEditor

Ema Müller: Denne mi odchádzajú ľudia z Instagramu. Možno len preto, že ma nemajú radi

Dominika Pacigová01.09.2021., 12:00h
Zatiaľ čo pre mnohých z nás je prirodzené starať sa o vzťahy s inými ľuďmi, nemali by sme zabúdať ani na udržiavanie zdravého vzťahu so sebou samým.
Lajkuj Brainee.sk na

Uvoľnenie pandemických opatrení nám dáva priestor na utužovanie vzťahov s blízkymi. Nemal by si ale zabúdať na najdôležitejší vzťah - ten so sebou. 

Kľúčom k duševnému zdraviu a pohode sú sebaprijatie a sebaláska. Tá pre každého znamená niečo iné, no dôležité je zistiť, ako vyzerá pre teba, ako pre jednotlivca.

Sebaláska neznamená dať si wellness

Téma sebalásky odštartovala sériu diskusií s názvom Donaha, ktorú zorganizovala platforma ksebe.sk spolu s Veronikou Ragan, psychologičkou a terapeutkou. Keďže sebaláska má viacero podôb, diskusie sa zúčastnili osobnosti z rôznych odvetví. Hosťami boli influencerka a autorka projektu Som bohyňa Ema Müller, raper Tono Suchota a generálny riaditeľ O2 Igor Tóth.

Rovnako dôležité, ako je starať sa o vzťahy s inými ľuďmi, je potrebné udržiavať aj zdravý vzťah so sebou samým. „Sebaláska neznamená dať si v nedeľu wellness alebo pleťovú masku. Je to forma najvyššej úprimnosti a intimity vo vzťahu k sebe samému, od ktorého potom odvíjame vzťahy s druhými ľuďmi,“ prezradila Veronika Ragan, známa aj ako autorka projektu Spomiluj

​​Sebaláska taktiež znamená prijať seba samého takého, aký si. „Na vysokej škole sme museli veľa prezentovať, bol som nesebavedomý. Čo mne pomohlo, bol pozitívny feedback a drobné úspechy. A krôčik po krôčiku som sa cez sebauvedomenie dostal k sebaláske,” uviedol Igor Tóth.

​Hejty sa jej dotýkajú 

Ema Müller už dlhší čas motivuje ženy k sebaláske. Na sociálnych sieťach neskrýva emócie ani zlé dni. „Dennodenne mi odchádzajú z Instagramu ľudia. Možno len preto, že ma nemajú radi,“ skonštatovala.

​Dotýkajú sa jej najmä hejty, ktoré jej prichádzajú. Sama tvrdí, že niekedy ju z toľkej nenávisti rozbolí celé telo. „Snažím sa s tým bojovať, ale ani zďaleka nad tým nevyhrávam. Racionálne vzorce taktiež nepomáhajú. Vety typu – veď ona ťa ani nepozná, môže ti to byť jedno, tiež na mňa neplatia. Možno sa to však jedného dňa zmení, pracujem na tom,“ dodala Ema Müller v júni pre Brainee.

Diskusie sú naživo 

Na Slovensku sa v poslednom čase začína klásť čoraz väčší dôraz na duševné zdravie a pohodu. Rovnako je aj cieľom Donaha otvárať dôležité témy, ktoré častokrát zostávajú nezodpovedané a skryté pod rúškom tajomstva. Na diskusiách však nie sú podstatné len samotné témy, ale aj fakt, že prebiehajú naživo. V nadchádzajúcich diskusiách sa môžeš tešiť na témy týkajúce sa vzťahovej toxicity, nástrah digitálneho sveta či rozporu medzi našou slobodou a naučenou morálkou. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:45