Instagram/emamuller/__emaem__
StoryEditor

Ema Müller: Brucho sa mi tlačí z nohavíc a nad ním mám tri zhyby. Už ale nie som na seba tvrdá ako predtým

Dominika Pacigová13.06.2021., 19:00h
Každý z nás vidí svet inak a má právo na svoj názor, aj ten tabuizovaný, tvrdí Ema Müller.
Lajkuj Brainee.sk na

Prečo mám širšie boky, väčšie brucho alebo stehná ako ona? Prečo sa ráno zobudím s výbuchom na hlave? Prečo má ona dokonalú pleť a ja neustále bojujem s novými vyrážkami? Pod tieto alebo podobné otázky by sa pravdepodobne podpísalo mnoho žien. Ema, dcéra Richarda Müllera a Soni Müllerovej však denne inšpiruje ženy k sebaláske. Na sociálnych sieťach neskrýva svoje emócie ani zlé dni. Otvára aj tabuizované témy a prehovorila o sexe, masturbácii, holení sa či menštruácii.

Vo videu, ktoré médiá nazvali kontroverzným, si verejne prehovorila o menštruácii, masturbácii, sexe či holení sa. Sú tieto témy stále tabu? 

Vtedy som čítala svoj text z aktuálneho vydania Vogue, ktorého téma bola tabu. Naschvál som v ňom vypichla to, o čom sa niekedy hanbím rozprávať. Bolo to oslobodzujúce. 

S akými reakciami si sa stretla?

Reakcie boli vo všetkých možných odtieňoch a farbách, ale každý z nás vidí svet inak a má právo na vlastný názor, aj tabuizovaný.

Prezradila si aj to, že v detstve ťa rovesníci nazývali chlpaňou. Ako si to v tom čase vnímala? 

Ema Chlpaňa Müllerová bola istý čas veľmi trendy. Samozrejme, že som sa hanbila, pretože som mala tmavo-čierne chlpy na rukách, chalani sa mi smiali, zatiaľ čo ja som sa im chcela páčiť.

Mama mi však po jednom z mojich hysterických záchvatov po návrate zo školy natrela ruky depilačným krémom, o štyri minúty ho strela a bolo po probléme. Nebudem predsa mať na sebe niečo, čo sa mi nepáči.

Čo by si odkázala svojmu mladšiemu ja? 

Nech všetko vyskúša na vlastnej koži a poriadne si obije kolená.

Dnes hovoríš o sebaláske a inšpiruješ mnohé ženy. Pochybovala si niekedy o sebe či svojom tele? 

Stále o ňom pochybujem, aj teraz. Sedím na sedačke, brucho sa mi tlačí z nohavíc, mám nad ním ešte tri zhyby a na brade sa mi počas rannej prechádzky urobil vred.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa emaem (@__emaem__)

Napriek tomu si v nejednom rozhovore povedala, že si so sebou spokojná. Bola to dlhá cesta?

Moje nálady a postoje sa menia rýchlosťou uponáhľanej a večne nevyrovnanej ženy, čiže nemôžem čakať, že sa budem mať stále a navždy rada. Je to skôr cesta bez konca, ktorá ma občas zavedie na najkrajšie miesta, pretože keď sa raz neľúbiš, a potom sa to zmení, vážiš si svoju lásku oveľa viac. Neskôr, keď sa ľúbiš o čosi menej, vieš, že tam sa to nekončí a vykročíš vpred.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ema m. (@emamuller)

Sú podľa teba ženy sebavedomé a majú sa dostatočne rady? 

Sme citlivé, náladové, plné hormónov. Všetko prežívame, nad všetkým premýšľame, máme hlasné životy a ešte ukričanejšie pocity, ale bez toho by sme to predsa neboli my. Koniec koncov, byť ženou je super.

Čo je podľa teba najväčšou chybou žien, ak hovoríme o láske k sebe samej? 

Keď ju k sebe necítiš a nerobíš nič preto, aby si to zmenila, prestala si si liezť na nervy a začala si všímať iba to, čo na sebe miluješ.

Mnohé ženy sa porovnávajú s inými, chcú mať krajšiu postavu či lepšie upravené vlasy. Môžu za to aj dokonalé, miestami až nereálne fotky na sociálnych sieťach?  

Samozrejme, aspoň u mňa to tak funguje. Keď mám zlé obdobie, doslova mi ubližuje otvoriť Instagram. Vtedy väčšinou sledujem iba profily so šteniatkami a jedlom, ktoré ma upokojujú.

So sociálnymi sieťami je to ako s ohňom – sú dobrým sluhom, ale zlým pánom. Je potrebné mať ich pod kontrolou a vyhýbať sa veciam, ktoré by ti mohli akýmkoľvek spôsobom ublížiť.

Ty však neskrývaš na sociálnych sieťach svoje emócie či zlé dni. Ženy povzbudzuješ, že je úplne v poriadku necítiť sa dobre. Čo je tvojím hlavným cieľom? 

To, aby mi bolo dobre a aby som bola so sebou spokojná. Či už online, alebo offline.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ema m. (@emamuller)

Zdôverujú sa ti aj ďalšie ženy so svojimi problémami?

Zdôverujú sa mi s tým, čo nás vždy najviac trápi. Stále ma prekvapuje, ako my, ženy, cítime rovnaké veci a máme identické trápenia.

V podcaste Som bohyňa alebo ako som pribrala sedem kíl za mesiac prezrádzaš, že v jazyku múdrych žien a bohýň to, že sa ženy budú mať rady až vtedy, keď budú chudé, znamená absolútne „hovno“. Čiže váhu vôbec neriešiš a v strave sa neobmedzuješ? 

Našla som si režim, ktorý mi vyhovuje a teším sa z neho. Chcem sa páčiť sebe a viem, ako to dosiahnuť alebo udržať. Už nie som na seba tvrdá ako predtým a netrestám sa za každú chybu. Mýliť sa je ľudské.

Vnímala si takto s nadhľadom svoju váhu aj v čase, keď si sa venovala modelingu? 

Samozrejme, že nie. Vtedy som jedla 500 kalórií v bielych jogurtoch a každý deň som sa potajme vybrala do školy pešo – spod Horského parku do Petržalky.

Kto je dnes tvojou najväčšou inšpiráciou? 

My všetky. Ženy sú skvelé.

Každý tvorca je viac-menej vystavený kyberšikane. Stretávaš sa s tým aj ty?

Niekedy ma z toľkej nenávisti rozbolí celé telo. Vtedy mám srdce až v hrdle a každé slovo sa mi vpichne rovno do pokožky.

Naučila si sa nebrať si takéto veci k srdcu?

Snažím sa s tým bojovať, ale ani zďaleka nad tým nevyhrávam. Racionálne vzorce taktiež nepomáhajú. Vety typu – veď ona ťa ani nepozná, môže ti to byť jedno, tiež na mňa neplatia. Možno sa to však jedného dňa zmení, pracujem na tom.

Zatiaľ čo niektorí ľudia ťa poznajú vďaka tvojim projektom, iní ťa zas registrujú vďaka priezvisku. Aký máš vzťah s rodičmi?

Najlepší na svete. Moji rodičia sú výnimoční a čím som staršia, tým viac ich milujem.

Podporujú ťa vo všetkom, čomu sa venuješ? 

Áno a vždy mi povedia, čo si myslia. Potom si z toho zoberiem to, čo potrebujem a ostatok už urobím podľa seba. Práve oni ma naučili používať vlastnú hlavu a nebáť sa svojich nápadov.

Prečo si sa rozhodla ostať žiť vo Francúzsku?

Prišla som sem na vysokú školu pred desiatimi rokmi. Zažila som tu bláznivé momenty, nepochopiteľné situácie, žila som v príšerných a menej hrozných bytoch, chcela som miliónkrát odísť a nikdy sa nevrátiť späť, ale potom opäť vyšlo slnko. Paríž je nádherný.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ema m. (@emamuller)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 09:46