Gej tučniaky zo Sydney boli miláčikmi internetu, ľudí aj škôlFacebook/SEA LIFE Sydney Aquarium
StoryEditor

Austrália smúti, zomrel tučniak Sphen. Preslávil sa spolunažívaním s partnerom rovnakého pohlavia, vychovali spolu aj mláďatá

ČTK23.08.2024., 12:00h

Austrálsky tučniak Sphen, ktorý sa preslávil tým, že so svojím partnerom v akváriu Sea Life v Sydney vyvádzal mláďatá, uhynul. Sphen by sa čoskoro dožil 12 rokov, čo je pre tučniakov žijúcich v zajatí pokročilý vek.

Lajkuj Brainee.sk na

Pár samčekov druhu tučniak oslí (Pygoscelis papua) upútal pozornosť ošetrovateľov akvária a potom aj celého sveta, keď si v roku 2018 spoločne postavil hniezdo - a ďalšie tučniaky z akvária im do neho zverili svoje vajcia, ktoré Sphen a jeho partner Magic svedomito vysedeli a vychovali mláďatá.

image

Homosexualita nie je ľudský výmysel. Tieto zvieratá dokazujú, že je prirodzenejšia, ako si myslíš

Samci tučniakov inšpirovali alegorický voz počas Mardi Gras v Sydney a objavili sa tiež v seriáli streamovacej služby Netflix. Mali ale tiež svojich odporcov z konzervatívnych kruhov, ktorí kritizovali, že sú využívaní na presadzovanie agendy LGBTI+ skupín.

Nebolo to ale prvýkrát, čo pár tučniakov rovnakého pohlavia v zajatí spoločne vynosil mláďatá. V roku 2009 dvaja samci tučniakov Z a Vielbod úspešne odchovali v berlínskej zoo mláďa, ktoré rodičia odmietli.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. september 2024 03:26