Nickecoy BramwellX/Athletics Jamaica
StoryEditor

VIDEO 16-ročný študent prekonal 22 rokov starý bežecký rekord Usaina Bolta. Slávneho športovca prekonal aj napriek zraneniu

Miroslav Kamody11.04.2024., 15:30h

Vyše dve desiatky rokov vydržal rekord Usaina Bolta. Mladý Jamajčan ho však dokázal ukážkovo prekonať.

Lajkuj Brainee.sk na

Rekord najrýchlejšieho muža planéty Usaina Bolta, ktorý držal neuveriteľných 22 rokov, prekonal len 16-ročný stredoškolák. Portál Indy100 pripomína, že študent rekord zabehol tesne po zranení.

Rekord aj so zranením

Nickecoy Bramwell z Jamajky študuje na Calabar High v americkom Kingstone, sa zúčastnil podujatia 51. Caridfta Games v Grenade a totálne ohromil svet atletiky. Podarilo sa mu totiž prekonať rekord Usaina Bolta v behu na 400 metrov v kategórii do 17 rokov.

Predchádzajúci rekord bol od roku 2002 47,33 sekundy, ale Bramwell vyhral preteky v čase 47,26, čím ho prekonal o 0,07 sekundy. Mladík mal pritom problémy s ľahkým poranením šľachy.

Sľubná budúcnosť

V rozhovore pre SportsMax TV potom Bramwell povedal: „Je to úžasný pocit vedieť, že som konečne prekonal rekord. Sledoval som to od minulého leta, takže je to skvelý pocit vedieť, že som sem mohol prísť a vziať si to.”

image

Športovcom sa zmení tvar tela, vysokí ľudia budú mať výhodu. Stúpajúce teploty vo svete zmenia aj vrcholový šport

16-ročný študent sa pritom v posledných mesiacoch zotavoval z množstva rôznych zranení, vrátane pokračujúceho problému s podkolennou šľachou. Od štartu však viedol a podarilo sa mu vytvoriť solídny náskok - rozdiel medzi druhým bežcom bol až 0,69 sekundy. A to pred cieľom ešte mierne spomalil. Vyzerá to tak, že Bramwella čaká poriadne sľubná budúcnosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 15:17